Специално за ентусиастите, които правят по няколко неща наведнъж: новите плоски универсални съдове за печене са идеални за печене на два варианта на едно и също ястие. Благодарение на отделенията в съда течностите не се смесват и всяко ястие запазва автентичния си вкус. Например приготвяте пълнени домати в едното отделение, а печени зеленчуци в другото. Доставете си двойно удоволствие с нашата тайна съставка: плоски универсални съдове за готвене.
Огнеупорен съд със средна големина
За пълнежа:
38 г зелена леща
38 г булгур
1/2 глава лук
10 г масло
150 мл зеленчуков бульон
50 г козе сирене или крема сирене
1 1/2 с. л. накълцан магданоз
Морска сол
Прясно смлян пипер
Захар
Домати:
4 домата
Морска сол
Прясно смлян пипер
Допълнително:
1 с. л. зехтин за ястието
1.
Оставете лещата да омекне в студена вода за около 60 минути. След това изцедете водата. Сложете булгура в сито и го изплакнете добре.
2.
Обелете и накълцайте лука на ситно. Сложете маслото и накълцания лук в тиган и го задушете.
3.
Добавете лещата и булгура, сложете отгоре капака и ги задушете. Долейте зеленчуковия бульон и оставете да се готви. Разбърквайте от време на време.
4.
Когато течността се изпари от лещата и булгура, добавете козето сирене и разбъркайте добре. Добавете магданоза и овкусете със сол, пипер и захар.
5.
Измийте доматите. Отрежете горната част на доматите и я нарежете на парченца. Внимателно изгребете месестата част на доматите с чаена лъжичка. Овкусете вътрешността на доматите и ги напълнете със сместа от леща, булгур и сирене.
6.
Добавете зехтин към огнеупорния съд за печене. Подредете нарязаните домати и пълнените домати в съда и гответе според указанията.
Нагряване отгоре/отдолу
210°C
Време за готвене: 25-30 минути
Огнеупорен съд със средна големина
Зеленчуци:
100 г сладки картофи
1/2 картоф
1 морков
1/2 ряпа
200 г тиква, например Хокайдо
1 с. л. зехтин
Сол
За соса:
1/2 глава лук
1/2 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
2 1/2 с. л. бял балсамов оцет
1 1/2 ч. л. мед
50 мл сметана
3 листа градински чай, нарязани на ситно
Сол
Прясно смлян пипер
1.
Измийте и обелете зеленчуците и ги нарежете на тънки ленти. Подредете ги в огнеупорен съд, поръсете със зехтин, добавете сол и печете според указанията.
2.
За соса нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете лука в 2 с. л. зехтин. Добавете балсамов оцет, мед, сметана, градински чай и подправки на вкус. Оставете да ври две минути. Добавете чесъна накрая.
3.
Залейте печените зеленчуци със соса и поднесете веднага.
Нагряване отгоре/отдолу.
210°C
Време за готвене: 25-30 минути
Благодарение на компактния размер на тавичките, те могат да се мият лесно и в по-малък умивалник, и в съдомиялната машина, както и да се съхраняват преди и след готвенето в хладилника.
С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.
Ние от Bosch се нуждаем от Вашата помощ, за да подобряваме продуктите и услугите, които Ви предлагаме. За тази цел искаме да разберем Вашето мнение. Бихте ли попълнили това кратко проучване? Няма да ви отнеме повече от минута.
Ако имате нужда от съдействие, пишете ниили ни се обадете 0 700 20 817 .
Благодарим
Ние от Bosch се нуждаем от Вашата помощ, за да подобряваме продуктите и услугите, които Ви предлагаме. За тази цел искаме да разберем Вашето мнение. Бихте ли попълнили това кратко проучване? Няма да ви отнеме повече от минута.
Ако имате нужда от съдействие, пишете ниили ни се обадете 0 700 20 817 .
Благодарим