Историята на домакински уреди Bosch.

Едно нещо не се променя с времето: желанието ни да се усъвършенстваме.

Вече поколения наред Домакински уреди Bosch дават своя принос за улесняване на ежедневието на хората: като впечатляващо дискретни помощници, които непрекъснато изпълняват и най-високите изисквания на собствениците си. Почти век и половина те се залавят с безброй еднообразни задачи за безкраен брой домакинства – само за да ни спестят времето, необходимо за подобряване на качеството ни на живот.

Сграда на фабрика през есента до снимка на изглед отгоре на заваръчна линия.

Модерно производство в световен мащаб.

Към 2020 г. уредите на Bosch се произвеждат по целия свят. 40-те производствени обекта на Групата са разположени в Европа, САЩ, Латинска Америка и Азия. Благодарение на силната глобална мрежа от продажби, производство и клиентско обслужване, Bosch предоставя на потребителите по целия свят интелигентно проектирана немска технология.

Бял кухненски остров с готварски плот с интегрирана аспирация, абсорбираща пара от задушени зеленчуци.

Комбинирайки силата на индукционното готвене с вентилационната технология, нашият иновативен вентилиран готварски плот ви позволява да готвите и да улавяте парата в една елегантна повърхност. Това елегантно решение елиминира необходимостта от отделен аспиратор - и освобождава горното пространство. Перфектен за кухненски острови или кухни с наклонени тавани, нашият готварски плот с интегрирана аспирация осигурява така необходимата гъвкавост на потребителите, които планират нова кухня.

Робърт Бош със служители в Щутгарт до изображение на модерен шоурум.

Празнуваме 130 години!

Още през 1886 г. Роберт Бош създава работилница в Щутгарт, Германия, само с двама сътрудници. През 2016 г. 375 000 сътрудници празнуват годишнината на нашата компания по целия свят. По време на тези 130 години инженеринг, ориентиран към качеството, компанията се превръща в едно от десетте най-големи предприятия в Германия, работещи в над 150 страни. Наистина история за успеха.

Готов за Wi-Fi: Свързани уреди с Home Connect.

С Home Connect Bosch позволява на потребителите да контролират своите домакински уреди дори когато не са вкъщи. Дори и след пускането си през 2015 г., нашият пакет от решения за уреди с Wi-Fi продължава да се разраства: най-новите иновации като разпознаването на обекти ви показват най-доброто място във вашия хладилник за плодове и зеленчуци. А Connected Dry позволява на вашата пералня да споделя подробности като обема и съдържанието на влага в прането, така че сушилнята веднага да избере идеалната програма за сушене.

Фурна - мечта: печете и запичайте до съвършенство.

През 2014 г. вашата фурна получава интелигентна актуализация чрез брака на PerfectBake и PerfectRoast. Тези новоразработени контролирани от сензори функции информират фурната ви за точния напредък в приготвянето на вашите ястия. Автоматичните настройки на вида топлина, времето и температурата ви гарантират перфектни резултати, ястие след ястие.

Плодотворната иновация е в нашето ДНК.

Bosch постига нов рекорд в иновациите през 2012 г. С близо 90 000 активни патента и заявки за патент в рамките на Групата, компанията заема водеща позиция сред най-иновативните компании в света.

Отворена съдомиялна показваща блестящи порцеланови и пластмасови съдове.

PerfectDry с технология Zeolith®.

Страстта на Бош към детайлите е дълбока. Дори трудно изсушаващите се пластмасови съдове са подходящи за най-новата ни технология за съдомиялни машини. PerfectDry използва естествения минерал Zeolith®, за да свързва влагата и да я превръща в топъл въздух. Този въздух се разпределя равномерно и изсушава съдовете както мощно, така и нежно, благодарение на 3D въздушния поток. Перфектно изсушени съдове.

Изключителна точност – при дозирането на препарат.

Постоянно усъвършенстваме продуктите си. Тъй като в 9 от 10 случаи препаратът се измерва грешно на око, произвеждаме машини, които са предназначени да улеснят дозирането. Новата технология i-DOS добавя автоматично препарат според типа и количеството дрехи – с абсолютна точност. Защото това е добре и за прането, и за околната среда.

Справяме се без излишните неща. Парниковите газове например.

През 90-те години светът започва ясно да осъзнава нуждата от защита на околната среда по устойчив начин. Точно по същото време Bosch вече налага стандарти в това отношение и съобразява производствените си обекти в Германия, Гърция и Испания в съответствие със хладилници без фреон и CFC.

Удължаваме годността на плодовете и зеленчуците.

През 1989 г. друга иновация на Bosch се появява на пазара: технологията за охлаждане до 0°. С нея рибата, месото, плодовете и зеленчуците остават свежи и вкусни по-дълго в хладилниците ни.

Един домакински уред, много възможности.

През 80-те начинът на живот се променя драстично – хората имат много по-големи очаквания за ежедневието от когато и да било. Включително и за домакинските уреди. Bosch отчита знаците на технологичния напредък, който позволява голям брой функции да се комбинират в един уред. Не е изненада, че първата печка за вграждане с интегрирана микровълнова и първата многофункционална фурна с технология за самопочистване са създадени от нас.

От нула до напълно готови само за няколко минути.

70-те са десетилетието на акселерацията: времето се превръща в най-ценният ресурс. За всички. Затова от 1973 г. нататък Bosch започва да подпомага работещите съпруги с първата си микровълнова фурна – и останалата част от семейството, разбира се.

Перална машина и сушилня най-после на едно място.

За да можете да перете и сушите всички разкроени панталони, мини поли и полиестерни ризи от 70-те без прекъсване, разработихме първата комбинирана перална машина със сушилня с програма без прекъсване.

Малки домакински уреди с огромен ефект.

Сешоари, електрически четки за зъби, прахосмукачки и още много уреди на Bosch улесняват живота през 70-те. Дори идеално свареното яйце за закуска вече може да се приготвя лесно благодарение на първия уред за варене на яйца на Bosch, който се появява на пазара през 1970 г.

Отсега нататък миенето на съдове на ръка е история.

През 60-те ролите се сменят и вече не е толкова необичайно жените да ходят на работа. Ние имаме принос в улесняването на домакинската им работа. Първата съдомиялна на Домакински уреди Bosch слага край на ерата на уморителното миене на съдове на ръка. Тя пести време, труд и вода. И винаги дава ненадминати резултати.

Пране, центрофугиране, плакнене – напълно автоматично.

Първата перална машина Bosch влиза в серийно производството през 1958 г. Оттогава насам прането вече е нещо, което правите между другото.

Първият кухненски робот Bosch.

Все повече и повече електрически уреди заемат мястото си в модерното домакинство. На пазара се появява и първият ни кухненски робот. „Neuzeit I“ може да разбърква, меси, кълца, реже, пюрира, рендосва и смила. Роботът облекчава домакините в кухненската работа и улеснява готвенето и печенето.

Красивият още по онова време дизайн, днес е класика.

Bosch представя хладилник, който впечатлява не само заради разумното използване на хладилното пространство, но и заради големия обем на фризера. Дизайнът на тесния модел допринася допълнително за неговата голяма популярност. Този класически дизайн все още се среща в много домакинства – оборудван с най-модерни технологии, разбира се.

Нова глава от историята на нашия успех. Първият електрически хладилник на Bosch.

През 1933 г. представяме първия си домакински уред в Германия. Малкият електрически хладилник на Bosch е с вместимост 60 литра и по това време е все още кръгъл.

Бъдещето на домакинските уреди. Всичко започва оттук.

До 1929 г. корпорацията Bosch има над 10 000 служители и развива дейност в целия свят в различни области – основно в областта на моторните превозни средства и индустриалните технологии. Вследствие на Голямата депресия от края на 1920-те години се откриват нови възможности за бизнес. Те включват, преди всичко, електрически домакински уреди, които до този момент се използват само в големи домакинства и търговски обекти.

Първата работилница на Роберт Бош поставя основите на Домакински уреди Bosch.

Със създаването на този цех за прецизно инженерство и електроинженерство Роберт Бош поставя началото на своята успешна история в Щутгарт. За него мисълта, че ще произведе нещо, което не е най-доброто, не съществува. Роберт Бош винаги се води от принципа, че честният труд е по-достоен от временната печалба. Затова вече почти 130 години продуктите ни са еталон за качество, технологично съвършенство и максимална надеждност.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!