Използване на бисквитки

Нашият сайт използва бисквитки за някои персонализирани функции като онлайн заявка за сервизно обслужване и за събиране на анонимни статистически данни с цел подобряване на производителността на сайта. Игнорирайте това съобщение, ако сте съгласни да продължите.

Ако искате да получите повече информация за бисквитките, които използваме, и за начина да промените настройките си, моля използвайте следните връзки:

Рецепта за царевичен хляб

Перфектно изпечен царевичен хляб, приготвен във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch.

Неустоима комбинация от хляб и кафе: хрупкав царевичен хляб с масло с вкус на еспресо

Звучи странно, но е невероятно вкусно. Доставете удоволствие на гостите, семейството или просто на себе си с вкусен царевичен хляб с масло с вкус на еспресо. Маслото с вкус на еспресо не е единственият трик. За по-хрупкава коричка печете хляба с допълнителна влага. Но колко и кога? Благодарение на нашата тайна съставка няма никакво значение: функцията за добавена пара на фурните от серия 8 на Bosch добавя точното количество пара в подходящия момент за още по-добри резултати.

Научете повече за фурните на Bosch

Необходимите продукти за царевичен хляб, приготвен във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch.

Продукти | за 1 хляб, прибл. 20 парчета

Тава за печене
Смес:
310 г пшенично брашно, тип 550
70 г ръжено брашно, тип 1150
70 г царевично нишесте
21⁄2 ч. л. сух екстракт от квас, прибл. 10 г или 1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
Прибл. 270 мл вода
1 с. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок
Прибл. 11⁄2 ч. л. сол

Масло с вкус на еспресо:
100 г масло, меко
3 с. л. еспресо, силно, студено
Няколко капки сос Уорчестър
Няколко капки табаско
1 щипка кардамон на прах
1 щипка прясно смляно индийско орехче
1 щипка канела
Прясно смлян пипер, билкова сол

Допълнително:
Хартия за печене

Начин на приготвяне

1.
За тестото – добавете всички продукти в купа и месете, докато се получи гладко и меко тесто. Оформете правоъгълник с размери 20x30 см, поставете в намаслен съд и покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да престои в хладилника 12 часа. След това го извадете да втасва на топло, докато удвои обема си.

2.
Разточете тестото върху плот, поръсен с брашно, и след това го разточете така, че да увеличи три пъти дължината си. Поставете в тава за печене, покрита с хартия за печене, и печете според указанията. Оставете изпечения хляб да изстине.

3.
За маслото с вкус на еспресо – бъркайте, докато стане леко и пухкаво. Добавете останалите продукти и овкусете с пипер и билкова сол.

Начин на печене

4D hotair
220°C
Добавена пара, настройка 03
Време за печене: 20-25 минути

Перфектно изпечен царевичен хляб, приготвен във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch с помощта на режим за втасване на тесто.

Съвет

Можете да сложите тестото да втасва във фурната. За да направите това, задайте режим на нагряване „Втасване на тесто“ и температура 40°C.

Ако усучете леко тестото, коричката ще се разпука красиво по време на печенето.

Фурни от серия 6 и серия 8 на Bosch за перфектни резултати при готвене и печене.

Още по-добри резултати с всяка рецепта.

С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.

Научете повече за фурните на Bosch

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!