Използване на бисквитки

Нашият сайт използва бисквитки за някои персонализирани функции като онлайн заявка за сервизно обслужване и за събиране на анонимни статистически данни с цел подобряване на производителността на сайта. Игнорирайте това съобщение, ако сте съгласни да продължите.

Ако искате да получите повече информация за бисквитките, които използваме, и за начина да промените настройките си, моля използвайте следните връзки:

Рецепта за рибни шишчета

Перфектно приготвени рибни шишчета във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch.

Неочаквано добро съчетание: рибни шишчета с лимонена трева и булгур

Филе от сьомга, скариди, филе от лаврак – заложете на морски продукти, които харесвате, но не забравяйте най-важната съставка: функцията за пара на фурната от серия 6 на Bosch. Приготвянето на пара е най-полезното нещо за вашите продукти. А и за вас! Чрез него запазвате естествените витамини и естествения вкус на продуктите.

Научете повече за фурните на Bosch

Необходимите продукти за рибни шишчета, приготвени във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch.

Продукти | за 4 порции

Малък керамичен съд и
перфорирана тава за готвене на пара
Булгур:
250 г булгур
3 домата
1 глава лук
1 с. л. магданоз
1 с. л. мента
500 мл зеленчуков бульон, сол
Прясно смлян пипер

Рибни шишчета:
2 стръка лимонена трева
300 г филе от сьомга
300 г филе от лаврак
8 малки скариди
Малко зехтин
Сол
Прясно смлян пипер

Начин на приготвяне

1.
Напълнете малкия неперфориран уред за пара с булгур. Нарежете доматите на кубчета. Нарежете на ситно лука, магданоза и ментата и добавете булгура и доматите, нарязани на кубчета. Залейте булгура и останалите съставки със зеленчуковия бульон и разбъркайте добре. Добавете сол и пипер на вкус и задушете на пара булгура според указанията.

2.
Измийте лимонената трева, разполовете я наполовина по дължина и по ширина и я оставете настрана. Изплакнете рибата и скаридите под студена вода и ги подсушете. Почистете рибата и обелете скаридите. Нарежете рибата на парчета с прибл. размер 4x4 см и оформете шишчета, като използвате за клечки стръковете лимонена трева и редувате рибата със скаридите.

3.
Загрейте зехтина в тиган и запържете шишчетата от двете страни на силен огън. Поставете ги в малкия перфориран уред за пара и ги задушете на пара според указанията.

Начин на печене

Приготвяне на пара
100°C

Булгур:
Време за готвене: 20 минути

Риба:
Керамичен съд и малък перфориран уред за пара върху стъклена тава, на ниво 4
Време за готвене: прибл. 7 минути

Перфектно приготвени рибни шишчета във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch с най-бързия сос.

Съвет

Удивително вкусно, удивително лесно: за да приготвите най-бързия сос, трябва само да смесите масло и брашно, да добавите малко сол, две капки лимон и ситно нарязан магданоз.

Фурни от серия 6 и серия 8 на Bosch за перфектни резултати при готвене и печене.

Още по-добри резултати с всяка рецепта.

С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.

Научете повече за фурните на Bosch

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!