Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Рецепта за рибай стек

Перфектно приготвен рибай стек във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch.

Просто най-доброто: рибай стек

Никога не е било толкова лесно да се приготвя месо до идеална степен на готовност: няма значение дали го предпочитате алангле, средно изпечено или добре изпечено, точността е напълно гарантирана. Тъй като всичко зависи от температурата в сърцевината на месото, сензор, който е директно свързан с фурната, издава звуков сигнал и изключва в момента, в който месото достигне желаната температура. Затова се отпуснете и се доверете на тайната ни магическа съставка – вградената сонда за месо във фурните от серия 6.

Научете повече за фурните на Bosch

Необходимите продукти за рибай стек, приготвен във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch.

Продукти | за 4 порции

Универсален съд за готвене
Марината:
60 мл вода
25 мл тъмен соев сос
1 с. л. вода
75 мл бърбън уиски
2 с. л. сос Уорчестър
2 ч. л. лимонов сок
1 с. л. кафява захар

Месо:
2 стека рибай, по 500 г всеки
2 с. л. пречистено масло

За овкусяване:
Сол
Прясно смлян черен пипер
Прясно смляно индийско орехче

Начин на приготвяне

1.
Смесете всички съставки за маринатата от предния ден.

2.
Изплакнете стековете за кратко под студена вода и ги подсушете с кухненска кърпа. Оставете ги да киснат в маринатата поне 24 часа. Обърнете ги няколко пъти.

3.
Извадете месото на следващия ден и оставете маринатата настрана.

4.
Загрейте пречистеното масло в тиган за пържене и запечатайте месото в горещата мазнина за около 3 минути от всяка страна.

5.
Сложете месото в универсалния съд за готвене и печете според указанията.

6.
За соса вземете останалата марината и я сложете да заври в дълбок тиган, оставете я на огъня, докато се сгъсти като сироп. Когато месото е готово, добавете соковете от месото към маринатата, овкусете, ако е необходимо, и поднесете с месото.

Начин на печене

Нагряване отгоре/отдолу
140°C
Сонда за месо, температура в сърцевината 57°C

Отлично приготвен рибай стек във фурна от серия 6 и серия 8 на Bosch със сонда за месо.

Съвет

С помощта на сондата за месо можете да приготвите месото до желаното състояние, например печеното говеждо при 45°-54°C е алангле, при 54°C-60°C – средно опечено, а при 60°C – 65°C – добре опечено.

Фурни от серия 6 и серия 8 на Bosch за перфектни резултати при готвене и печене.

Още по-добри резултати с всяка рецепта.

С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.

Научете повече за фурните на Bosch

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!