Стъпка по стъпка в подготовка на фурната.
Мислете за новата си фурна като за хубаво парче месо. Има много потенциал, но трябва да се почисти и приготви, преди да е готова. Ще ви насочим как да го получите – и да я поддържате – подготвена и подготвена за съвършенство.
Избършете фурната веднага при почистване.
Току що излязла от фабриката, вашата фурна все още не е подходяща за храна. Вътрешността на вашия уред трябва да се избърше, за да се премахне защитното маслено покритие, използвано в производствения процес, и всички други химикали. Решетките, тавите и тиганите също трябва да се измият обилно със сапунена вода и кърпа за съдове или мека четка. Накрая загрейте празния уред, за да изгорите остатъците от химикали и да се отървете от миризмата на нова фурна. Обърнете се към вашето ръководство за подробни инструкции относно този процес.
Чистотата е до вкусотията.
Малко грижи поддържат фурната ви в добро състояние. Почистването на разливи и пръски, след като кухината се охлади, предотвратява запичането им или опасността от пожар. Освен това безупречната фурна е ефективна фурна, защото може да разпределя топлината за по-равномерно печене. Освен това никой не иска в днешния сладкиш да има дъх на снощно печено или къри. Имайте предвид следните точки, когато се справяте с мазнина или мръсотия и се консултирайте с вашето ръководство за съвети относно почистването на вашия конкретен модел.
- Избягвайте разяждащите химикали и използвайте само препоръчаните препарати и уреди.
- Никога не използвайте абразивни гъби върху фурни с функция EcoClean, тъй като това може да повреди покритието.
Най-добрата форма за готвене? Следва функцията на фурната.
Нова технология, нови трикове. Това означава, че може да откриете леки разлики в любимите стари функции за загряване или да имате нови, като напр PerfectBake, PerfectRoast термометър за месо, Added Steam или AutoPilot , да изследвате. В резултат на това нещата, с които може да сте се борили в миналото, сега ще излизат перфектни всеки път. За да ви помогнем да извлечете максимума от вашата нова фурна, ние разбиваме основните настройки за топлина и за какво са най-добри.
3D/4D горещ въздух, 30–250°C.
Вентилаторът разпределя равномерно топлината от пръстеновидния нагревателен елемент в задната стена, така че е възможно да се пече на едно или повече нива.
Горно/долно загряване, 30–250°C.
Топлината, излъчвана равномерно отгоре и отдолу, дава отлични резултати при традиционно печене или печене на едно ниво. Този тип нагряване е особено добър за сладкиши с влажни блатове.
Нежен горещ въздух, 125–250°C.
Гответе избрани ястия внимателно на едно ниво без предварително загряване. Вентилаторът разпределя равномерно топлината от пръстеновидния елемент в задната стена. Храната се готви на фази с помощта на остатъчна топлина. Винаги дръжте вратата на уреда затворена, когато готвите. Този вид загряване се използва за определяне на консумацията на енергия в режим на рециркулация на въздуха и класа на енергийна ефективност.
Пържене с въздух, 30–250°C.
Гответе до хрупкавост, на едно ниво с малко мазнина. Особено подходяща за храна, която обикновено се пържи в олио, напр. чипс. Вентилаторът циркулира топлината от грил елемента около храната с висока скорост и отработеният въздух се изхвърля по-енергично.
Нежно загряване отгоре/отдолу, 150–250°C.
Топлината се излъчва отгоре и отдолу за нежно приготвяне на избрани ястия. Този тип отопление се използва за измерване на консумацията на енергия в конвенционален режим.
Грил с циркулационен въздух, 30–250°C.
Печене на птици, цели риби или на по-големи парчета месо. Грилът и вентилаторът се включват и изключват последователно. Вентилаторът циркулира горещия въздух около храната.
Грил с пълна повърхност.
Печете плоски продукти като пържоли и колбаси, правете препечени филийки или гратинирайте храна. Цялата зона под грил елемента става гореща.
Настройки на грила: 1 = ниска, 2 = средна, 3 = висока.
Грил, централна повърхност
Гответе малки количества, като пържоли и колбаси, направете препечени филийки или гратинирайте малки количества под централната част на грила.
Настройки на грила: 1 = ниска, 2 = средна, 3 = висока.
Настройка за пица, 30–250°C.
Долният елемент и пръстеновидният елемент в задната стена приготвят пица или храни, които изискват топлина отдолу.
Интензивна топлина, 30–250°C.
Пригответе ястия с хрупкава основа, като използвате топлината, излъчвана отгоре и по-интензивната отдолу.
Бавно готвене, 70–120°C.
Бавно и нежно пригответе запечени, крехки парчета месо в открит съд. Нискотемпературната топлина се излъчва равномерно отгоре и отдолу.
Изсушаване на храната, 30–130°C.
Сушете билки, плодове или зеленчуци
Долно загряване, 30–250°C.
Топлината се произвежда отдолу за окончателно печене или готвене на водна баня.
Затопляне, 50–100°C.
Поддържайте сготвената храна топла.
Затопляне на чиния, 30–90°C.
Загрейте предварително готварските съдове.
Размразяване, 30–60°C.
Внимателно размразете замразената храна.
Претопляне, 80–80°C.
Внимателно претопляйте ястията в чинии и печените продукти на пара, така че храната да не изсъхне.
Steam Plus, 30–120°C.
Внимателно задушавайте зеленчуци, месо, риба и зърнени храни. Подходяща също за изцеждане на сок от плодове и бланширане на храна. За да намалите времето за готвене, гответе на пара по-здрава храна на горно загряване 100°C.
Втасване на тесто, 30–50°C.
Втасвайте тестото с мая значително по-бързо, отколкото при стайна температура и повърхността на тестото няма да изсъхне.