Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Вярно или невярно: Какво да слагаме в хладилника и какво не

Вашият хладилник обича червило. Но не и домати.

Вашият хладилник обича червило. Но не и домати.

Повечето пресни продукти предпочитат да са на студено, вместо на топло, затова се чувстват добре в хладилника. Но студеното не е препоръчително за всички храни. Въпреки това хладилникът е идеален за някои козметични продукти. Кои продукти са подходящи за вашия хладилник и кои не? Ето някои съвети.

Охлаждайте гримовете си. А доматите? В никакъв случай

Охлаждайте гримовете си.

Повечето козметични продукти се тестват при нормална или по-висока температура. Но при много висока температура те почват да се разтичат. Затова е добра идея да съхранявате червилото и очната линия в хладилника. Така консистенцията им и трайността на цветовете ще се запази за по-дълго.

А доматите? В никакъв случай.

Студеният въздух във вашия хладилник пречи на узряването и доматите губят аромата си. Най-добре е да ги съхранявате в купа, кошница или поднос на подходящо място в кухнята.

Силата на цветята. - Босилек? Може би

Силата на цветята.

Ще ходите на сватба или искате да използвате цветята за украса някъде? Ако преди това съхранявате цветята в хладилника, те ще бъдат в отлична форма и ще издържат по-дълго. Добре е да намокрите малко кухненска хартия и да увиете стъблата, за да не вехнат.

Босилек? Може би.

Босилекът се нуждае от светлина и е много чувствителен на студ. Затова във вашия хладилник ще избледнее бързо и ще загуби аромата си. Но затова пък може да съхранявате свежи листа босилек. Добра идея е да поставите нарязаните листа във форма за лед с малко зехтин. Така ще имате малки готови порции, когато ви потрябват.

Природните продукти обичат на студено Картофите предпочитат самотата

Природните продукти обичат на студено.

Под формата на крем алое вера е идеално средство срещу изгаряне и лесно може да се съхранява в хладилника. Домашно приготвената козметика запазва свойствата си, когато е в хладилника, защото не съдържа никакви химически консерванти.

Картофите предпочитат самотата.

Картофите обичат да си стоят на хладно и тъмно, но вашият хладилник е твърде студен за тях. Нишестето в картофите се превръща в захар, когато са на студено. А когато това се случи, картофите имат леко сладникав и сипкав вкус.

Охладете лака си за нокти. - Хлябът е свършил.

Охладете лака си за нокти.

Лакът за нокти запазва качествата си и е по-траен, когато се съхранява в хладилника. Слънцето и топлината не са подходящи за любимите ви цветове.

Хлябът е свършил.

Хлябът изсъхва в хладилника. Най-добре го съхранявайте в кутия за хляб. Но пресният хляб е подходящ за замразяване. Добра идея е да го замразявате на филии. След това лесно може да ги размразите в тостера.

Леденостуден крем за очи. - Мед? В никакъв случай.

Леденостуден крем за очи.

Тъмните кръгове и торбичките под очите се повлияват от кремовете за очи. Ако ги съхранявате в хладилника, ще действат по-добре и ще имат по-добър ефект.

Мед? В никакъв случай.

Медът има много дълъг срок на годност. Ако оставите обаче меда в хладилника, той ще кристализира много бързо. Там определено не му е мястото. По-добре използвайте пространството за други храни.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Изключително обслужване – преди и след покупката.

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Търсене на магазини

Открийте търговец близо до Вас!