Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Вярно или невярно: Какво да слагаме във фризера и какво не

Във фризера или не? Това е въпросът

Във фризера или не? Това е въпросът.

Отделението на фризера е особено удобно, когато трябва да приберете остатъците от вечерята или ако искате да имате запаси от храна. Но може ли наистина да съхранявате всичко във фризера? Запазва ли фризерът вкуса на доматите? А яйцата? Ето отговори на някои от въпросите!

Скъпа, плюшеното мече ще спи във фризера довечера. - Яйцата не обичат на студено

Скъпа, плюшеното мече ще спи във фризера довечера.

Най-лесният начин за унищожаване на акари и бактерии от плюшени и меки играчки и одеяла е да се замразят в найлонов плик за поне 24 часа. Правете това редовно. След това ги изперете отново и вече можете спокойно да ги давате на децата си да се гушкат в тях.

Яйцата не обичат на студено.

Твърдосварените яйца няма нужда да се съхраняват във фризера. А черупките на суровите яйца се чупят при минусова температура. Още по-лошо е, когато ги приготвите, защото след размразяването стават много жилави. Но! Лесно можете да замразявате отделно белтъци и жълтъци. Най-добре е да ги замразявате в малки купи с капак или в пликове за фризер.

Восък? Става студено. - Спасете салатата.

Восък? Става студено.

О, не! Красивата покривка за маса е претърпяла инцидент? Восък от свещ? Няма проблем. Просто поставете покривката във фризера за няколко часа. След като се втвърди, восъкът пада много лесно.

Спасете салатата.

Зелената салата и краставиците не са особено подходящи за замразяване, защото съдържат много вода. Когато водата кристализира, тя разрушава структурата на зеленчуците и ги прави меки и воднисти.

Откажете се от дъвката. - Ягоди и домати? По-добре не.

Откажете се от дъвката.

Имате залепена дъвка върху любимата си риза или панталони? Просто сложете дрехите в найлонов плик и ги пъхнете във фризера. Когато замръзнат, лесно ще можете да отлепите дъвката парче по парче или внимателно да я остържете.

Ягоди и домати? По-добре не.

Разбира се, възможно е да замразявате ягоди и домати, но имайте предвид, че губят вкуса и текстурата си.

Дрехите обичат на студено. - Млякото по-далеч.

Дрехите обичат на студено.

Ако имате дрехи или спално бельо, които не се перат на висок градус, но привличат молци, сложете ги в найлонов плик и ги пъхнете във фризера за 2-3 дни. Молците и яйцата им ще бъдат унищожени завинаги.

Млякото по-далеч.

Киселото мляко и заквасената сметана ще станат на буци. Млечните продукти ще започнат да се ронят, а майонезата ще загуби кремообразната си структура. Полуобезмасленото мляко обаче може да се замразява без проблем.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Изключително обслужване – преди и след покупката.

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Търсене на магазини

Открийте търговец близо до Вас!