Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Стъпка по стъпка: съвети откъде да започнете

Радвайте се на вашия нов хладилник. Съвети откъде да започнете

Радвайте се на вашия нов хладилник.

За да започнете по-скоро да се радвате на вашия хладилник Bosch, ето няколко съвета как да го настроите и пуснете да работи максимално бързо. Надяваме се, че се радвате на вашия хладилник Bosch.

Бърз монтаж

Бърз монтаж

Монтирайте го на сухо място с добра вентилация. Поставете го така, че да е далеч от пряка слънчева светлина и възможно по-далеч от радиаторите или фурната. Забършете хладилника с кърпа и топла вода. След като монтирате вашия хладилник, изчакайте поне един час, преди да го включите.

Вземете ръководството

Вземете ръководството

Внимателно прочетете ръководството на потребителя преди употреба. Ще намерите лесни и подробни указания как да монтирате правилно уреда и как да настроите оптимално температурата. Ще намерите също ценна информация как да пестите енергия, как да почиствате вашия хладилник, как да избягвате образуването на миризми, а също и как да охлаждате и замразявате.

Правилната температура

Отделение
Температура
Хладилно отделение +3°C – +8°C
Отделение за прясно охладени продукти 0°C – + 4°C
Отделение на фризера -16°C – -26°C
Свежестта обича студеното

Свежестта обича студеното

Хладилното отделение е идеално място за съхранение на месо, колбаси, риба, млечни продукти, яйца, готови ястия и сладкиши. Температурата от 4°C или по-ниска гарантира оптимално и безопасно съхранение на хранителните продукти. За да спестите енергия, преминете в режим SuperCooling, преди да поставите голямо количество храна в хладилника, и охладете напълно храните и напитките, преди да ги приберете в хладилника.

Подходящата позиция

Подходящата позиция

Печени ястия с високо съдържание на мляко, пушена риба и пушено месо трябва да се съхраняват в горната част на хладилника. Сирене и крема сирене се съхраняват най-добре в средната част. Киселото мляко и сметаната се съхраняват най-добре в долното отделение. Плодове, зеленчуци, прясна риба и месо трябва да се съхраняват в най-долната част на хладилника или в отделението VitaFresh. Млякото се съхранява най-добре на вратата на хладилника. Централното отделение на вратата на хладилника е мястото, където най-добре се съхраняват сосове, конфитюри, кетчуп и горчица. Яйцата могат да се съхраняват или на вратата на хладилника, или в долното отделение.

В настроение ли сте за ваканция?

В настроение ли сте за ваканция?

Благодарение на настройката „Ваканция“ може да заминете с чиста съвест. Когато активирате тази функция, вашият хладилник ще поддържа температура около +14°C в отделението за охлаждане и около -18°C във фризера. По този начин замразената храна е добре защитена и в същото време се съкращава разходът на енергия в хладилната част.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Изключително обслужване – преди и след покупката.

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Търсене на магазини

Открийте търговец близо до Вас!