Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Стъпка по стъпка: как да поддържате вашия хладилник чист и свеж

Детоксикирайте вашия хладилник

Детоксикирайте вашия хладилник

Вие използвате вашия хладилник всеки ден. Но колко често го почиствате? За да съхранявате продуктите добре и да поддържате хладилника чист и хигиеничен, трябва да го почиствате обстойно през няколко седмици. По този начин в него няма да се развиват странни миризми, а вие ще сте доволни от гледката, когато отваряте вратата му всеки ден.

Те обичат и гъбата

Те обичат и гъбата

Не слагайте полиците и чекмеджетата в съдомиялната машина. Вместо това ги сложете в мивката и ги измийте с топла вода и гъба. След това ги подсушете добре. Изчакайте да изсъхнат вътрешните стени на хладилника и върнете полиците и чекмеджетата обратно на мястото им. Накрая почистете опаковките, в които съхранявате продуктите, подредете ги обратно по полиците и включете хладилника.

Вашият хладилник обича клечки за уши

Вашият хладилник обича клечки за уши

Започнете, като отстраните поставките и чекмеджетата, след това почистете вътрешните и външните стени на хладилника с гъба. За вратите от неръждаема стомана препоръчваме нашите кърпи за поддържане на повърхности от неръждаема стомана. Каналите за оттичане, които обикновено са разположени в задната част на хладилника, се почистват най-добре с клечки за уши или четка за зъби. Внимавайте водата, с която почиствате, да не попадне в лампите или бутоните за управление. Използвайте чиста вода за почистване на уплътненията на вратата.

Ефективно унищожаване

Ефективно унищожаване.

Преди да обявите война на бактериите във вашия хладилник, сложете продуктите в хладилни чанти с няколко пакета лед и ги приберете в мазето или при съседите. Първо изключете хладилника. Не използвайте абразивни гъби или агресивни почистващи препарати. Използвайте топла вода, мека гъба или кърпа и препарат с неутрален pH.

Истинска свежест без усилия

Истинска свежест без усилия.

Почистващият препарат за хладилник е разработен специално за хладилници Bosch и гарантира поддържане на безупречна чистота и хигиена.

С NoFrost нямате проблеми с размразяването

С NoFrost нямате проблеми с размразяването

Повечето хладилници Bosch разполагат с NoFrost технология, която премахва нуждата от сложното, но необходимо размразяване. Ако все пак искате да размразите вашия хладилник, извадете замразените продукти и временно ги съхранявайте на студено. Изключете хладилника и поставете съд с гореща вода върху чиния или друга подходяща поставка в отделението на фризера. Избършете повърхностите с влажна кърпа, подсушете отделението на фризера, включете хладилника, върнете замразените продукти обратно на място и затворете вратата.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Изключително обслужване – преди и след покупката.

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Търсене на магазини

Открийте търговец близо до Вас!