Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Подробен наръчник за чекмеджетата с контрол на влажността във вашия хладилник

Влажността в хладилника

Когато става дума за правилно използване на хладилника за съхранение на пресни продукти, повечето хора смятат, че ниските температури помагат да се запази храната за по-дълго. Малцина обаче са наясно, че влажността е друг важен фактор, който удължава живота на вашите плодове и зеленчуци.

Това е кратък наръчник за чекмеджетата с контрол на влажността във вашия хладилник:

Какво представляват чекмеджетата с контрол на влажността?

Какво представляват чекмеджетата с контрол на влажността?

Тъй като топлият въздух се издига, а студеният пада надолу, в хладилника има постоянна циркулация на въздушни маси. Чекмеджето с контрол на влажността представлява специално отделение, което ви позволява да контролирате нивата на влажност вътре в него, като ограничавате или позволявате въздухообмена между чекмеджето и останалите зони на хладилника.

Настройка за висока влажност.

Използване на настройката за висока влажност

Настройката за висока влажност е подходяща за листни зелени зеленчуци, които са чувствителни на влага. Постоянното ниво на влага в чекмеджето намалява стреса за тези зеленчуци. Тази настройка е подходяща и когато в чекмеджето има по-малко количество плодове и зеленчуци.

Когато отворът в чекмеджето с контрол на влажността е ограничен и пречи на въздухообмена, въздухът и влагата в отделението остават постоянни. По този начин плодовете и зеленчуците, които се съхраняват вътре, остават хрупкави, сочни и свежи за по-дълго.

Използване на настройката за суха среда

Използване на настройката за суха среда

Настройката за суха среда трябва да се използва, когато в чекмеджето има по-голямо количество плодове и зеленчуци, за да се предотвратят образуването на излишна влага и процесите на гниене. Когато отворът в чекмеджето с контрол на влажността е разширен и улеснява въздухообмена, въздухът и влагата напускат отделението.

Някои плодове и зеленчуци никога не трябва да се съхраняват в хладилник!

Без значение каква е влажността, някои плодове и зеленчуци никога не трябва да се съхраняват в хладилник!

Някои тропически и субтропически плодове, както и зеленчуци, са чувствителни на ниски температури – съхранявайте ги извън хладилника при температура 8–12°C за оптимално запазване на качеството и вкуса.

Плодове: ананас, банан, авокадо, папая, цитрусови, манго и диня

Зеленчуци: краставици, патладжани, чушки, зелен фасул, тикви, домати и картофи

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Изключително обслужване – преди и след покупката.

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Търсене на магазини

Открийте търговец близо до Вас!