Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Като професионалистите: указания за фризера

Указания за замразяване за сбъднати ледени мечти

Указания за замразяване за сбъднати ледени мечти

Отделението на вашия фризер е идеално за съхранение на остатъците от вечеря или на запаси от продукти за по-дълго време. Какво трябва да знаете, когато замразявате храна? Кои храни не са подходящи за замразяване и как да избегнем изгаряне при замразяване? Ето някои полезни съвети за замразяването.

Най-добрият начин за замразяване на храна

Най-добрият начин за замразяване на храна

По принцип кутиите за фризер с вакуумни капаци са идеални за замразяване на храна. За зеленчуците използвайте пликове за замразяване с цип или затягащи скоби. За яхнии и супи заложете на стъклените кутии. Когато е възможно, замразявайте малки порции. Супи, бульони или нарязани подправки могат да се замразяват като кубчета лед. Тези „кубчета лед“ се разтопяват много бързо и са в подходящ размер.

Колко дълго може да се съхранява храна във фризера

до 6 месеца до 8 месеца до 12 месеца
Риба
Пиле, месо
Колбаси
Зеленчуци, плодове
Сладкиши, торти
Готови ястия
Какво да слагаме във фризера и какво не

Какво да слагаме във фризера и какво не

Съхранявайте храната, която искате да замразите, далеч от храната, която вече е замразена. Следните храни са подходящи за замразяване: печени ястия, риба и морски дарове, месо, дивеч, пиле, зеленчуци, плодове, подправки, яйца без черупки, млечни продукти, например сирене и масло, готови ястия и остатъци от храна, например супа, яхния, сготвено месо и риба, картофени ястия, суфлета и десерти. Следните храни НЕ са подходящи за замразяване: зеленчуци, които обикновено се консумират сурови, например маруля или червено зеле, яйца с черупки, грозде, цели ябълки, праскови и круши, твърдо сварени яйца, кисело мляко, подквасено мляко, заквасена сметана, прясно сирене и майонеза.

Няма опасност от изгаряне при замразяване

Няма опасност от изгаряне при замразяване

Изгаряне при замразяване е когато има твърде много въздух в опаковката на замразения продукт. Например повърхността на месото изсъхва в засегнатите участъци и се появяват бели или сиви петна. Храната не е развалена, но променя вкуса си. Старайте се да използвате подходящи опаковки, за да избегнете изгаряне при замразяване.

Съвети за правилно замразяване

Съвети за правилно замразяване

Благодарение на настройката „Ваканция“ може да заминете с чиста съвест. Когато активирате тази функция, вашият хладилник ще поддържа температура около +14°C в отделението за охлаждане и около -18°C във фризера. По този начин замразената храна е добре защитена и в същото време се съкращава разходът на енергия в хладилната част.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Изключително обслужване – преди и след покупката.

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Търсене на магазини

Открийте търговец близо до Вас!