Вие каните. Заедно гарантираме, че всичко ще е добре.
Една успешна вечеря обединява хора и храна в един наистина вкусен микс. С правилните инструменти, техники и, може би, sous vide изненада, вие трябва да се насладите на изживяването толкова, колкото и вашите гости. Нека тази вечеря да започне.
От подготовката на съставките до окончателното представяне, правилните инструменти правят готвенето и печенето по-бързо, по-лесно и по-забавно. С вашата фурна и оборудването, изброено по-долу, трябва да сте готови да се справите с повечето менюта.
Със своето назъбено острие, ножът за хляб преминава плавно през най-твърдите кори, за да произведе чисти, равни филийки, които са идеални за всяко плато.
Благодарение на своите идеално прави ръбове и липсата на заострен връх, ножът santoku се поддава на рязане на риба, месо и зеленчуци. Най-подходящ е за нарязване на кубчета или кайма, тъй като широката му повърхност улеснява загребването и прехвърлянето на съставките в купа или тиган.
Както подсказва името, ножът на готвача е най-добрият приятел на готвача, защото е достатъчно универсален, за да се справя с месо и зеленчуци. Извитите ръбове улесняват кълцането и нарязването на съставките чрез просто люлеене на острието напред-назад.
Нож за рязане на месо, нож за почистване и нож за мецалуна.
Нож за рязане на месо, нож за почистване и нож за мецалуна.
От тънки като хартия филийки в стил деликатеси до дебели кръгове, дългото и тънко острие на карвинг ножа създава много чисти и прецизни разфасовки в големи парчета месо.
Малкият, лесен за маневриране нож за кълцане е универсален инструмент, който ще искате да използвате за много прецизни задачи, особено за белене и нарязване.
Благодарение на двете му дръжки, можете да люлеете мецалуната напред-назад, за да нарежете за кратко зеленчуците.
С времето и честата употреба ножовете се затъпяват и се нуждаят от наточване. Стоманата за заточване гарантира, че те продължават да осигуряват прецизен разрез за рязане.
Качествените кухненски ножици са важна част от оборудването на всяка кухня.
Независимо дали готвите или печете, дигиталната везна ви помага да измервате точно съставките, докато ги добавяте в една купа. По този начин получавате по-добри резултати и имате по-малко за почистване.
Мерителната чаша също е полезна за добавяне на точното количество течности, изисквани от вашата рецепта.
Гювечът е не само перфектен за чудесата на ястието, което е негов съименник, но също така е предпочитан избор за лазаня или печено – и е идеален за съхранение на остатъци в хладилника или фризера. Вземете такъв, който е подходящ за фурна и съдомиялна машина, така че почистването да е погрижено.
Най-добрият начин да сте сигурни, че вашите рибни и месни ястия са правилно приготвени, е термометърът за месо.
Нищо не завършва десерта така, както златиста карамелизирана коричка, създадена с горелка.
Това са малките неща, които правят голяма разлика. С тези малки промени във вашите техники за готвене можете да изведете храната си на съвсем ново ниво.
Най-хубаво е след като почине.
Винаги оставяйте месото да почива преди и след печене. Това позволява на соковете да се разпределят равномерно след готвене.
Слънчевата страна нагоре.
Изпържете яйцата на среден огън за най-добри резултати. Прекалено високите температури могат да ги накарат да покафенеят и да се образуват мехури.
По-малко топлина, повече височина.
Използвайте хладка, не пареща вода. Ако водата е твърде гореща, маята няма да се активира правилно и тестото ви няма да втаса напълно.
Не шокирайте шоколада си.
Ниско и бавно е ключът към гладкия, кадифен разтопен шоколад. Не бързайте да загреете шоколада или може да стане зърнист.
За повече пространство.
За да получите добра коричка върху съставките, не препълвайте тигана си. По този начин има достатъчно топлина за постигане на перфектна хрупкавост.
Разбийте за добра каша.
За да получите картофите леки и пухкави, трябва да ги намачкате на ръка. Ръченият миксер или блендерът създават лепкава или дъвчаща текстура.
Голяма тенджера за паста.
За да предотвратите слепването и залепването на пастата, използвайте голяма тенджера с много вряща вода.
Всичко е в микса.
За да втаса вашето тесто или вашата смес, разбъркайте старателно – без да премесвате – да не останат бучки и да има равномерен цвят и текстура.
Вкусни тестени храни.
За да направите най-доброто хрупкаво, ронливо тесто, използвайте много студено масло.
Във форма на връх.
Не бийте сметаната твърде дълго или ще я превърнете в масло. Разбийте я само докато се образуват меки или твърди върхове според рецептата.
Как да успеем с sous vide.
Sous vide идва от ресторантите със звезда до вашата маса за вечеря с малко помощ от Bosch. Френското наименование се отнася за вакуумно запечатване на съставките в торба, преди да бъдат сготвени във вана с гореща вода. Тъй като част от блендерите, пасаторите и миксерите на Bosch се доставят с аксесоар вакуумна помпа, нищо не може да бъде по-лесно. Прикрепяте това към вентила на вашия вакуумен плик, пълен с храна, и изсмуквате въздуха. Точно така вечерята ви е готова за готвене във водната баня във вашата парна фурна/готварска печка или в тенджера на котлона с пръчка за sous vide.
Когато храната е навсякъде, вашият уред не може да работи по най-добрия начин. С нашите специално формулирани почистващи продукти можете да поддържате фурните, плотовете и аспираторите да изглеждат и работят както трябва.
Ние от Bosch се нуждаем от Вашата помощ, за да подобряваме продуктите и услугите, които Ви предлагаме. За тази цел искаме да разберем Вашето мнение. Бихте ли попълнили това кратко проучване? Няма да ви отнеме повече от минута.
Ние от Bosch се нуждаем от Вашата помощ, за да подобряваме продуктите и услугите, които Ви предлагаме. За тази цел искаме да разберем Вашето мнение. Бихте ли попълнили това кратко проучване? Няма да ви отнеме повече от минута.