От изток на запад, коя закуска е най-добра?

Или да перефразираме известната реплика: „Кажи ми какво ядеш на закуска и ще ти кажа кой си.“ Топли и студени, сладки или солени, първото хранене за деня често е отражение на местната култура и история. Кое от тези ястия ще стане вашето ново сутрешно любимо?

Ню Йорк бейгъли.

Прясно приготвен бейгъл със сьомга, крема сирене и билки върху дървен плот.

Добро утро Америка!

Навийте бейгъли! Полско-еврейски имигранти донасят този хляб с квас в Голямата ябълка в края на 19 век. Традиционно сервиран с крема сирене и пушена сьомга, оттогава това е сутрешната храна по избор в Ню Йорк. И няма причина да не могат да излязат от фурната ви и върху чинията ви за закуска.

Стъпка 1: Съставки за 10-12 бейгъли.

  • 1/4 л горещо мляко
  • 50 г масло
  • 2 супени лъжици захар
  • 400 г брашно
  • ½ кубче мая
  • 1 белтък и жълтък (по отделно) от едно яйце
  • Маково семе, сусам, сол

Стъпка 2: Пригответе тестото.

Първо смесете горещото мляко с маслото и захарта, преди да го оставите да изстине отново. След това натрошете маята в млякото, разбъркайте, за да се смеси и след това смесете с брашното. В това тесто замесете белтъците и го оставете да втаса за час на топло.

След това разделете тестото на 10-12 части. Всяка оформете на топка, сплескайте леко и направете дупка в центъра. Оставете да втаса върху леко набрашнена повърхност за още 20 минути.

Междувременно загрейте фурната до 200°C и кипнете вода в тенджера.

Стъпка 3: Изпечете бейгълите.

С помощта на черпак потопете бейгълите във врящата вода за 20 секунди и след това ги отцедете.

Сложете изпечените за кратко бейгъли в тава, покрита с хартия за печене и намажете със смес от жълтък и вода. Поръсете с маково семе, сусам или дори сол.

Печете на средния рафт на фурната за 30 минути.

Експертен съвет: Ако не искате да изядете прясно изпечените бейгъли наведнъж, можете да използвате тостер за да ги съживи на следващия ден.

Стъпка 4: Топинги.

Сега изберете вашите топинги. В Ню Йорк много популярни са бейгълите с крема сирене и пушена сьомга. Можете също така да добавите кръгчета лук и малко пресни билки, напр. кресон, копър, магданоз, див лук, керевиз или дори каперси. Може би да добавите няколко листа маруля и домати? За тези, които обичат сладкото, опитайте с фъстъчено масло с банан или желе.

Добър апетит!

Азиатска мисо супа.

Малка карта на Япония е насложена върху изглед отгоре на бяла купа, пълна със супа мисо на бяла маса.

От изтока.

Преминавате от топлите капаци към топла купа супа? Това е японският начин. Мисо е универсална подправка от соеви зърна, зърна и сол. Нейните ензими активно подпомагат храносмилането, освен това съдържат бактерии, които са полезни за чревната флора. Благодарение на тези полезни за здравето свойства, в Япония се смята за лечебна храна. Искате ли да опитате?

Стъпка 1: Съставки за 2 порции.

  • 600 мл вода или бульон с или без даши
  • 2 с. л. мисо паста, на вкус
  • Чили люспи
  • 2 ч. л. соев сос
  • 1 капка чили сос или сусамово масло
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г нудли рамен
  • Малко ситно нарязан джинджифил
  • Прибл. 300 г копринено тофу
  • Малко водорасли вакаме
  • Малко пресен лук, нарязан на кръгчета
  • Няколко листа спанак
  • 2 гъби шийтаке
  • 1 шепа бобови кълнове
  • Зеленчуци, нарязани на жулиени
  • 2 яйца, консервирани в соев сос

Стъпка 2: Пригответе мисо супата.

Сухите гъби шийтаке се накисват във вода за около 1/2 час, след което се сваряват за кратко, охлаждат се и се нарязват на лентички. Нарежете тофуто на кубчета. Измийте и почистете зеленчуците и жулиените.

Накълцайте чесъна и го задушете в уок или тенджера, като добавите мисо пастата и люспите чили, преди да покафенее. След това го изсипете в бульона. Овкусете със соев сос и чили сос или сусамово олио.

Сварете рамен нудлите във вода според указанията на опаковката. Отцедете добре и разпределете в чиниите за супа. Отгоре налейте мисо бульона и обилно гарнирайте с гъбите шийтаке и другите съставки.

Австралийски тост с авокадо.

Малка карта на Австралия е насложена върху изглед отгоре на чиния с нарязано авокадо върху препечен хляб и пощенска картичка от Сидни.

Добър ден Австралия.

Под “fair dinkum” се има предвид безспорно добро или истинско. И нищо не е по-автентично австралийско от двата местни сорта авокадо – Хас и Шепард. Между тях плодът е достъпен почти през цялата година като основна закуска. Независимо дали просто се намазва върху препечена филийка или се комбинира с яйце, сирене фета, сьомга или пиле, австралийците препоръчват започването на деня с авокадо. Научете как да направите тост с намачкано авокадо.

Стъпка 1: Съставки за 2 порции.

  • 2 филийки хляб с квас, или любимия ви хляб, препечен
  • 1⁄2 голямо зряло авокадо
  • Сокът и кората на 1/2 лимон
  • 1 малка червена люта чушка, нарязана на филийки
  • Пресни листенца кориандър или магданоз, накъсани
  • Сол и пипер

Стъпка 2: Пригответе тоста с намачкано авокадо.

Намачкайте авокадото в малка купа. Смесете лимонов сок, чили и билки. Подправете със сол и пипер на вкус. Използвайте тостер за да стане хлябът ви идеално хрупкав. Сложете с лъжица авокадо върху тоста и сервирайте веднага.

Съвети: Пресните люти чушки могат да бъдат заменени с добра щипка лют червен пипер или струйка лют сос. Сервирайте с рохко сварени яйца, ако желаете.

Френски кроасани.

Малка карта на Франция, насложена върху кадър на кухненски плот с чиния с току-що намазан със сладко кроасан.

Bonjour la France.

Ако устите не бяха пълни с люспести, хрупкави сладкиши, може да чуете вика „Vive le croissant!“ всяка сутрин във Франция. За да се създадат деликатните, ефирни слоеве, е необходимо да се работи с масло в тестото на няколко етапа на сгъване и разточване, известни като “обикаляне”. Това и периодите на почивка между тях могат да превърнат изработването на ваши собствени кроасани в предизвикателен, но в крайна сметка възнаграждаващ процес. Ние го разделяме на 6 лесни стъпки, но можете да използвате и пряк път и да закупите готово бутер тесто от хладилната част и да преминете към стъпка 5.

Стъпка 1: Съставки за 4 кроасана.

  • 500 г + 50 г брашно (тип 550)
  • 250 г масло
  • 50 г захар
  • 250 мл мляко
  • 25 г прясна мая
  • 1 ч. л. сол
  • 1 яйце

Стъпка 2: Пригответе тестото.

Първо загрейте млякото до хладко и в него разтворете маята. Смесете брашното, захарта и солта в купа, след това добавете млякото и маята, като всичко се омесва на гладко тесто.

Оставете да втаса за 30 минути на топло място или цяла нощ в хладилник.

Кухненският робот като MUM Серия 8 (OptiMUM) облекчава схващането на ръката при приготвяне на тестото. Благодарение на неговата интелигентна автоматична програма, никога повече няма да се претоварвате с тестото с мая. Най-хубавото е, че роботът спира веднага щом тестото придобие идеалната консистенция.

Оставете да втаса за 30 минути на топло място или цяла нощ в хладилник.

Стъпка 3: Всичко е заради маслото.

Нарежете масления блок на три филийки. Поръсете филийките с 50 г брашно, за да се разточат по-лесно. Пригответе два листа хартия за печене. Сгънете първия лист в квадрат с размери 20 x 20 см, като прегънете страните на хартията към центъра. След това го разгънете отново.

Поставете омесеното масло в центъра на квадрата, изравнете сместа, така че да запълни грубо квадрата. Поставете втория лист хартия за печене отгоре и сгънете двата листа в малък пакет, като използвате гънките. С точилка разточете сместа, така че да запълни изцяло квадрата. Изрежете излишното масло и го натиснете обратно в центъра и разточете отново. След това поставете листа с брашното и маслото в хладилника за 20 минути.

Стъпка 4: Обикаляне = сгъване.

Поръсете работния плот с брашно и разточете втасалото тесто на правоъгълник, трябва да е два пъти по-дълъг от масления квадрат. Сега поставете маслото върху тестото и го сгънете в тестото, като го сгънете като плик. Краищата трябва да се допират, но не и да се припокриват. Внимателно разточете тестото и сандвича с маслото на правоъгълник.

Сега е време да прегънете тестото. За да направите това, прегънете около 1/3 от тестото от едната страна и след това прегънете третата от другата страна, така че да има три слоя тесто един върху друг. Отново разточете тестото на правоъгълник. Сгънете двете страни заедно като книга. Това отново създава правоъгълник, който сега е само наполовина по-широк от преди. Между блатовете не трябва да има брашно, за да могат отделните блатове да се слепят. След това отново увийте тестото в хартия за печене и го охладете в хладилника за половин час, за да не се затопли и разтопи маслото.

Немски ябълкови палачинки.

23299544_Bosch_PCG_PLJ_LP11_Recipe-5_2400x1352.jpg

Guten Morgen.

За нещо толкова лесно и вкусно има много объркване около немските ябълкови палачинки. Те са известни в Щатите като холандски бебета, защото ресторантьорът, който е измислил името, е сбъркал „Deutsch“, което означава немски вместо холандски. И тъй като са направени без никакви набухватели, те всъщност са по-близо до креп, отколкото до палачинка. Но след като сложите комбинацията от гладко тесто и меки карамелизирани плодове в устата си, не смятаме, че всичко това вече ще има значение.

Стъпка 1: Съставки за 2 порции.

  • 90 г брашно
  • 160 мл мляко
  • 2 разбити яйца
  • 2 големи ябълки
  • 2 ч. л. ванилова захар (или 2 ч. л. захар и 1/2 ч. л. ванилов екстракт)
  • 2 щипки сол
  • Масло за пържене
  • Канела и захар за поръсване

Стъпка 2: Пригответе тестото и плодовете.

Смесете добре брашното и млякото. Ръчният миксер Bosch ще свърши работата бързо и ще гарантира, че резултатът е красиво гладък. Добавете разбитото яйце, ваниловата захар и солта. Оставете тестото да почине малко.

Междувременно измийте и обелете ябълките, преди да ги нарежете на тънки филийки.

Стъпка 3: Изпържете палачинките.

Разтопете маслото в тиган. Когато започне да цвърчи, добавете половината или цялото тесто, в зависимост от размера на тигана. Бързо разпределете резените ябълка отгоре и изпържете палачинките от двете страни до златисто кафяво.

Насладете им се, поръсени с канела и захар.

Съвет: Ако са ви останали излишни парчета ябълка и тесто, но не достатъчно за пълна палачинка, просто намажете плодовете в тестото, поръсете с канелена захар и поставете в тигана.

Кажете здравей на вашите помощници за закуска на Bosch.

Кое кафе е за вас?

Без значение какви изисквания имате, Bosch има точната машина за вас. Изберете между филтър кафе машини, машини за топли напитки TASSIMO или опции за вграждане..

Разгледайте кафе машините

Комплект за закуска

Нашите чайници, тостери и кафемашини не само са проектирани като сетове, но и ви помагат да създадете по-добре координирана закуска.

Разгледайте помощник за закуска

Смесващ мускул.

Многофункционалният кухненски робот на Bosch е смесителната ръка, която никога не се уморява. И тъй като също така смила, пасира и разбива, можете да приготвите красиви сладкиши, пица, сладолед, гювеч и колбаси с лекота.

Разгледайте кухненските роботи

Използват се без затруднения.

С нашата гама от малки уреди и приспособления вие сте готови да се справите с повечето рецепти. Разбийте, накълцайте, смесете, изцедете сок, пюрирайте по пътя си към нови вълнуващи творения.

Разгледайте кухненските уреди

Бял силует на човек със знак „плюс“ и текст „MyBosch“ под него, указващ създаването на потребителски акаунт или функция за добавяне.
MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Лого за сервиз на домакински уреди Bosch с удебелен бял текст на черен фон.
Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Логото включва щит с чекмедже и значка, придружен от текста „Experience Bosch“ в удебелен шрифт.
Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Икона на значка за местоположение с текст „Find a Dealer“ под нея, проектирана в семпъл бял стил на черен фон.
Магазини

Открийте търговец близо до Вас!