Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Как да поддържате дома си чист с деца наоколо

Момче, което прави безпорядък в коридора, като изтупва обувките си, пълни с пясък.
Щом децата влязат в живота ни, изглежда почистването се превръща от обикновена в постоянна задача. Но с някои лесни съвети родителите могат да държат бъркотията настрана.

Това е порочен кръг: току-що почистен ъгъл и само секунди по-късно отново е мръсен и разхвърлян. Родителите разбират за какво става дума: веднага щом децата влязат в живота им, изглежда, че почистването се превръща от редовна в постоянна задача за поддържане на дома чист и уютен. Но тъй като дните на родителите никога не разполагат с достатъчно часове, е трудно за тях да се справят с домакинската работа. Ето съвети и хитрини за чист дом и как родителите могат да запазят спокойствие.

Разхвърлян под, пълен с играчки, мръсотия и трохи.
Децата и хаосът просто вървят ръка за ръка. Но с няколко съвета можете да предотвратите твърде бързото разхвърляне на къщата отново и да създадете по-спокоен семеен живот.

Трохи около столчето за хранене, разлята чаша сок, играчки навсякъде, а банята е бъркотия след плискане във ваната. Преди дори да започнете да почиствате пода, праха и банята, вие сте заети да подреждате играчки, бъркотия и да чистите трохите на децата. Но кой е най-добрият начин за справяне със спонтанните мръсни предизвикателства в семейния дом – и какво да направите, за да предотвратите появата им? Честно казано: пълното им избягване е загадка, която никой все още не е разрешил. Децата и хаосът просто вървят ръка за ръка. Въпреки това, ето няколко идеи как да избегнете и намалите замърсяването, което ви помага да чистите по-малко и да прекарвате повече време с любимите си хора:

Седем най-добри съвета за справяне с мръсотията от децата.

1. Обувките за навън живеят до входната врата.

Понякога може да се чудите дали на детската площадка e останал пясък – измерено спрямо количеството, което намирате в коридорите, след като децата събуят обувките си. Ако не е пясъкът от детската площадка, има гумени ботуши, които оставят мръсни кални остатъци около къщата. След като мръсотията намери своя път вътре, тя тайно се прехвърля във всяка отделна стая. Това води до много повече почистване. За да накарате мръсотията да остане навън на първо място, има просто решение: обувките за навън по-добре да останат навън – освен, когато има спешен случай за гърне. В последния случай мръсотията може бързо да се почисти с мощна акумулаторна прахосмукачка, която изсмуква мръсотия и остатъци от всякакви повърхности и от всяко кътче. За справяне с тежки замърсявания, мощните прахосмукачки Bosch ProPower с изключително силна засмукваща мощност са най-добрият вариант за дълбоко почистване.

2. Съвети и хитрини около храната и храненето.

Представете си това: децата са в леглото, кухнята е чиста, вие сте готови за уютна вечер на дивана – но възглавниците са покрити с трохи от бисквитки. Разбира се, можете бързо да почистите дивана с прахосмукачка с гъвкавата прахосмукачка Bosch Unlimited и нейния накрайник за тапицерия. Но не би ли било най-добре, ако на първо място нямаше трохи? В идеалния свят би имало решение: предпочитаното място за хранене е масата за хранене. Това не само ще предотврати появата на трохи по диваните, в леглата и в други ъгли, но и ще накара децата да се хранят съзнателно.

3. Класиката: столче за хранене.

Малко дете разлива купата си с каша от масата за закуска.
Подът около столчето за хранене на вашето дете обикновено е колекция от трохи и остатъци от храна. Защитата за пода може да бъде от голяма помощ, тъй като ви позволява лесно да избършете или да почистите с прахосмукачка всяка мръсотия след времето за хранене.

Има някои предпазни мерки, които можете да вземете, за да направите трапезарията място за бързо почистване. Подът около столчето за хранене обикновено е съвкупност от остатъци от храна, които детето е изпуснало неволно – или по време на избухливост. Голяма пластмасова защита за под, която обикновено се използва за столове за бюро, може да бъде голяма помощ и ви позволява да виждате пода или килима отдолу. Каквото и да падне можете лесно да го избършете или да го почистите с прахосмукачка след хранене. Това помага и в случай на преобърнати чаши и разлят сок.

Най-важното в случая: миенето на ръцете след хранене е задължително. По този начин децата научават основни процедури за хигиена – плюс това се предотвратява размазване на пръстови отпечатъци върху огледала, прозорци и мебели.

4. Правила за баня.

Малки наводнения по време на миене на косата или къпане, експерименти с грима на мама, изпробване на крема за бръснене на татко или превръщане на братя и сестри в мумии от тоалетна хартия. Децата могат да бъдат доста креативни, когато става въпрос за правене на бъркотия в банята. И макар че в момента може да е изтощително, тези инциденти създават най-добрите снимки и страхотни истории за разказване, когато пораснат. Въпреки че не можем да предотвратим случайни инциденти, можем да подобрим ежедневните ситуации на бъркотия. Избърсването на мокри повърхности в банята ги поддържа чисти за по-дълго. От двегодишна възраст децата могат да помогнат с тази задача.

Освен това износените и мръсни дрехи трябва да останат в коша за пране на банята. Пух, коса и други замърсявания могат да се почистват с прахосмукачка с допълнителна мощност Bosch ProPower или с гъвкавата Bosch Unlimited, която достига до скритите ъгли на банята, благодарение на много различни аксесоари.

5. Творческа бъркотия.

Момиче рисува акварел, докато майката почиства масата.
Рисуването и поправянето могат да бъдат толкова забавни - ако не беше бъркотията, която малките художници обикновено създават.

Няма ограничение за творчеството на децата. Водни бои, глина за моделиране, стикери, маркери и малко хартия са всичко, от което малките художници се нуждаят, за да създадат красива бъркотия – не само върху масичките и дрехите си. Понякога дори тапетът се превръща в произведение на изкуството... Ето какво можете да направите, за да разширите креативността, като същевременно предотвратите голямата бъркотия: покриване на чувствителни подове със стар килим, за да го предпази. Старата риза предпазва детските дрехи от лепкаво лепило и акварелни петна. И когато става въпрос за изкуство върху тапети, време е да проявите творчество: голяма рамка може да определи официална зона за драскулки за деца. За изсипани буркани и парчета хартия може да помогне само мощна прахосмукачка.

6. Поставете почистващ препарат и инструменти на стратегически места.

Имате ли определено място, където да държите прахосмукачка, кофа, кърпа и почистващ препарат? Най-вероятно никога няма да имате нужда от тях точно в този ъгъл. За бързо междинно почистване е оптимално да поставете почистващи препарати там, където са необходими: почистващ препарат за тоалетна в банята, препарат за мебели в хола и др. Разбира се, винаги съхранявайте почистващите препарати далеч от малки деца, за да ги предпазите. За разлят сок и зацапани лица и ръце е добре да държите хартиени кърпи или кърпа близо до масата или зоната за хранене.

Освен това можете да поставите акумулаторна прахосмукачка Bosch на стената на централно място във вашия дом. По този начин винаги я имате под ръка, когато е необходимо. В рамките на секунди цялата гама на Bosch Unlimited може да се превърне в ръчно устройство за овладяване на по-малки задачи за почистване. По-малките деца също могат да използват ръчната прахосмукачка, за да помагат в домакинството.

7. 5-минутното правило.

Майка използва прахосмукачка, за да почисти коридора.
С мощните прахосмукачки на Bosch вие сте перфектно оборудвани за всяка ситуация на замърсяване.

Празна чаша на масата в хола, играчка на пода, пълен кош за пелени. В случаи като тези се запитайте: Мога ли да почистя и подредя това за по-малко от пет минути? Ако да, завършете задачата веднага – освен ако не бързате. Това ще съкрати цялостния ви списък със задачи за почистване. Особено по-големите деца също могат да следват този съвет. Например, когато става въпрос да занесат ученическите си чанти до там, където им е мястото.

Нуждаете се от допълнителни съвети как игриво да накарате децата си да помагат в домакинството? Ние събрахме няколко идеи за вас. Освен това Bosch разполага с голяма гама от прахосмукачки за всяка работа. Някои ръчни модели са толкова лесни за работа, че дори децата ви ще се забавляват да почистват с тях. Мощните и ефективни Bosch ProPower прахосмукачки лесно се справят с изключително големите изисквания за почистване и се предлагат като акумулаторни с торбички или с контейнер с изключително силна всмукателна мощност. Високопроизводителната прахосмукачка Unlimited 7 предлага максимална гъвкавост благодарение на огъващата се тръба и множество интегрирани функции за удобство. С Unlimited 7 можете да овладеете различни случаи за употреба без усилие и с удобно изживяване при почистване. Научете повече!

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!