Живейте устойчиво #LikeABosch

Мъж, в перално помещение със сушилня с термопомпа Bosch. Усмихва се, защото енергийно ефективната сушилня с термопомпа пести енергия благодарение на най-ефективния енергиен етикет, който също е нарисуван на пуловера му.
Прелистете надолу

Терминът Устойчивост се среща все по-често през последните години, но продължава да съществува неяснота по отношение на съдържанието му. Ние от Bosch заложихме Устойчивостта в основите на нашата бизнес философия и си струва да разкажем защо тя трябва да е водещ фактор не само за производителите, а и за всеки един от нас в ежедневните ни избори и решения.

Постижения и бъдещи цели

Ние вярваме, че опазването на околната среда, социалната отговорност и бизнес постоянството са в основата на успешния бизнес. За да постигнем това, оценяваме и балансираме всички наши икономически, екологични и социални приноси и се стремим към:

  • Минимизиране на нашия отпечатък върху околната среда.
  • Социално устойчиво бъдеще, което осигурява висококачествен живот на настоящите и бъдещите поколения.
  • Дългосрочна икономическа устойчивост – ние няма да обменяме дългосрочния бизнес успех за краткосрочни печалби.

Нашите амбиции към осигуряване на климатична неутралност доведоха до значими постижения и бъдещи цели:

  • Стартирахме повече от 2000 проекта по целия свят за икономия на енергия в размер на 1,7 TWh.
  • Произвеждаме енергия от възобновяеми източници чрез изграждането на нови фотоволтаични централи и вятърни паркове в нашите локации.
  • През 2020г. Bosch Групата покри 83% от потреблението си със зелена енергия.
  • Още през 2020г. компенсирахме 0,9 мил. метрични тона CO₂ с въглеродни кредити.
  • До 2025 г. Искаме да намалим разхода на вода от 59-те ни обекта, намиращи се в региони с недостиг на вода с 25%
  • До 2030 г. искаме да увеличим генерираната в нашите локации зелена енергия до 55 GWh.
Анкета на тема Устойчивост

През януари тази година публикувахме анкета на тема Устойчивост, която бе попълнена от 86 респондента. Този брой не достига, за да претендираме за национална представителна извадка, но е достатъчен да добием представа за вашите нагласи от какво значение е Устойчивостта както при избора на домакински уреди, така и в ежедневието ви.

43% от запитаните определят устойчивия начин на производство като важен фактор в избора им при покупки, а 36% като много важен.

Ниският разход на вода и енергия е най-същественият фактор, който повлиява покупката на големи домакински уреди, следван от разнообразните функционалности.

85% от респондентите са склонни да платят повече за уреди с устойчиви функции, а 51% винаги използват еко програмите на техните уреди (37% го правят понякога).

Тези резултати показват, че желанието за по-екологичен начин на живот вече е факт и сега е правилният момент за дискусии по темата Устойчивост.

Пералня Bosch с i-Dos автоматично дозиране, поставена в перално помещение. Шкафове до енергийно ефективна пералня с кактус, показващ знак за мир, поставен върху шкафа.

Спестете вода с пералните машини с i-DOS

Изперете прането си по най-ефективния начин, като използвате перална машина i-DOS Automatic Dosing, която винаги знае точното дозиране. Напълнете чекмеджетата за перилен препарат и омекотител само веднъж и i-DOS сензорите автоматично измерват точното количество перилен препарат и вода, необходими за всяко зареждане, без да пълните отново. Така че никога повече няма да има прекалено много препарат и ненужни цикли на изплакване - и ще спестите до 10 литра вода на цикъл *.

Жена коленичи пред съдомиялната си машина PerfectDry Bosch, поглежда във вътрешността и небрежно завърта синя чиния с показалеца на дясната ръка. Показалецът на лявата ръка сочи към чинията и показва колко лесно е да почистите съдовете и да спестите енергия.

Спестете енергия със съдомиялни машини PerfectDry.

Нашите съдомиялни машини PerfectDry използват естествени минерали Zeolith, за да пестят енергия, като същевременно перфектно изсушават и най-взискателните съдове, като пластмасовите. Устойчивата патентована технология за сушене Zeolith превръща влажността на фазата на почистване в горещ въздух за оптимално изсушаване на всички съдове.

В резултат на това нашите съдомиялни PerfectDry използват 20% по-малко енергия от съдомиялна машина, която не е Zeolith **. Спестете енергия и се сбогувайте с изсушаването на съдовете на ръка.

Кухня със свободностоящ хладилник на Bosch с цветни магнити на вратата на хладилника с надпис likeabosch и рисунка на Jonas Ekloef.

Запазете храната свежа за по-дълго с хладилниците VitaFresh.

Хладилниците с фризери със системата за свежест VitaFresh предлагат две различни климатични зони, за да запазят храната ви свежа за по-дълго. Те могат лесно да бъдат адаптирани към идеалните изисквания за свежест в две настройки, като се поддържат перфектни условия за съхранение, независими от останалата част на хладилника. Двете отделения са идеални за съхранение на риба и месо, както и на плодове и зеленчуци. Така че разполагате с повече прясна храна, на която можете да се наслаждавате, и по-малко изхвърлена храна.

Жена стои в кухнята до съдомиялната си машина Bosch, която е леко отворена. Зад нея е мивката с кран, на който има възел.

Спестете вода, като използвате съдомиялна машина.

Време е да спестите вода, като измивате съдовете си напълно автоматично. Нашите съдомиялни машини Bosch използват само около 9,5 литра вода и почистват съдовете перфектно, тъй като достигат по-високи температури от миенето на ръка. Спестете до 30,5 литра *** вода на цикъл в сравнение с миенето на съдовете под течаща вода с 40 литра. Със съдомиялните машини Bosch можете да спестите до 8 500 литра **** вода годишно, за по-устойчив начин на живот.

Мъж, в перално помещение със сушилня с термопомпа Bosch. Усмихва се, защото енергийно ефективната сушилня с термопомпа пести енергия благодарение на най-ефективния енергиен етикет, който също е нарисуван на пуловера му.

Спестете енергия със сушилните с термопомпа.

Нашите A +++ Bosch сушилни с термопомпа предлагат най-ефективната технология на сушене и най-голямото удобство. Ефективната технология за сушене с термопомпа използва повторно топлия въздух за продължаване на сушенето на дрехите, намалявайки енергията с до 68% ***** в сравнение с конвенционалните кондензаторни сушилни Bosch. Докато другите сушилни губят ефективност цикъл след цикъл, ако мъхът не се почисти ръчно след всяко зареждане, нашите сушилни с термопомпа Bosch с SelfCleaning кондензатор или AutoClean технологии премахват мъха от кондензатора автоматично, за да поддържат цикъла на ниска консумация на енергия цикъл след цикъл.

Човек бута пазарска количка, докато държи смартфона си в дясната ръка. Телефонът показва вътрешността на хладилника благодарение на камерите в хладилника.

Купувайте съзнателно с камери в хладилника.

С камерите в хладилника и Home Connect можете да проверявате какво има във вашия хладилник по всяко време и навсякъде. Всеки път, когато вратата се затвори, две камери заснемат храната, разположена от вътрешната страна на вратата и рафтовете, и я изпращат до приложението Home Connect. С приложението можете да регулирате настройките на температурата: от режим ваканция до режим еко. С вашия смартфон или таблет е още по-лесно и по-прецизно от промяната на настройката на самия уред. Дори получавате известие, ако вратата на хладилника не е затворена правилно.

**Изчислението се базира на смесено зареждане при 40°C с 38% ръчно свръхдозиране на течен препарат спрямо автоматичен дозиращ уред с 10 кг и 4D измивна система: Изследване WL 1547/19, проведено от WFK Institute for Applied Research, от дата 08/2019, и по поръчка на BSH Hausgeräte GmbH.
**Съдомиялна машина Bosch PerfectDry с технология Zeolith с консумация на енергия 0,73 kw/h в сравнение със съпоставима съдомиялна машина Bosch без Zeolith с консумация на енергия 0,92 kw/h, стойности на цикъл съгласно Регламент № 2019/2017 на ЕС.
***Въз основа на 9,5-литровата консумация на съдомиялна машина. Стойностите може да са различни при различните модели и марки.
**** Вътрешно изследване, основано на сравнение на миене на съдове със съдомиялна машина спрямо миене на ръка. 40 литра (ръчно измиване) - 9,5 литра (със съдомиялна машина), изчислението на икономията от 8500 литра се базира на 280 цикъла годишно.
*****Примерна сушилня с термопомпа Bosch EEC: A+++, 8кг, 176kwH /годишнов сравнение с примерна конвенционална кондензаторна сушилня на Bosch EEC: B, 8кг, 561kwh/годишно; изчисление въз основа на Регламент 392/212 на ЕС.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!