Няколко седмици преди това: измислете менюто и го пригответе, за да сте сигурни, че всичко е наред. Вечерното парти не бива да е повод да изпробвате нови неща. За да избегнете неприятните изненади, попитайте гостите си за алергии, непоносимост и други хранителни ограничения и подгответе меню, което е подходящо за всеки.
След като уточните менюто, проверете дали разполагате с всички необходими съдове. Използвайте красив поднос за сервиране на предястията, специален панер за хляб, малки купички за маслото за хляба и др. Иска ви се да има малко повече разнообразие? Може да подберете необичайни съдове за сервиране. А комбинацията между модерни и стари съдове прави украсата много интересна.
Изберете какво да предложите като аперитив и дижестив, предложете алкохолни и безалкохолни варианти и се опитайте да осигурите някакво разнообразие. Не сте експерт по вината? Тогава потърсете съдействие, за да подберете най-подходящото вино и чаши, в които да го поднесете.
Сладките изкушения никога не са излишни. Има ли нещо по-добро от впечатляващ десерт, с който да завършите една стилна вечеря? Ефирен крем брюле с хрупкава коричка или плодов чийзкейк с мед от манука.