Продукти за 4 порции (основно ястие)
400 г оречиете
Сол
200 г босилек
2 с.л. лимонов сок
1 скилидка пресен чесън
60 г кедрови ядки
50 г сирене Пармезан + малко за поръсване
100 мл зехтин
1 авокадо
Начин на приготвяне
Време за подготовка: 12 мин
Време за готвене: 10 мин
Сложете в голям съд вода за пастата и добавете сол. Сложете мидичките да се сварят ал денте според указанията на пакета и запазете настрана една чаша от водата, в която сте ги сварили. Измийте и подсушете босилека в центрофуга. Запечете кедровите ядки в незалепващ тиган, за да разгърнат аромата си. Добавете ги заедно с останалите съставки в блендера и ги смелете добре – добавете зехтин, ако е необходимо.
Извадете пастата от съда, без да я изцеждате напълно, директно в предварително затоплена купа, смесете с пестото и с малко от водата на пастата. Поднесете с прясно смлян пипер и настъргано сирене Пармезан.