Почистване на прахосмукачка

Почистване на прахосмукачка – част по част, готова за ползване

Искате да почистите прахосмукачката си? Независимо дали става дума за филтъра на прахосмукачката, маркуча, тръбата или друга част, прочетете нашите съвети за почистване на прахосмукачката:

Почистването на четките на прахосмукачката или на тръбата на прахосмукачката е много лесно. Отстранете ги, проверете дали няма нещо заседнало в тях, отстранете мъха от четката и я измийте под течаща топла вода без препарат, след това я оставете да изсъхне на въздух.

Можете да направите нещо подобно, за да почистите филтъра на прахосмукачката. Ако е миещ се, може да го измиете само с вода и без препарат. Оставете го да съхне на въздух 24 часа.

Принципно почистването на маркуча на прахосмукачката става по същия начин. Ако предполагате, че нещо е заседнало в маркуча на прахосмукачката, можете внимателно да бръкнете с дръжката на метла или друг дълъг предмет, за да се опитате да избутате заседналата част.

За почистване на прахосмукачка без торбичка отстранете контейнера за прах от уреда, изпразнете го и го измийте под топла течаща вода, след това го оставете да изсъхне напълно. При никакви обстоятелства не трябва да го връщате обратно в уреда докато е още мокър. Трябва да го оставите да изсъхне напълно. Същото важи и за почистване на филтъра на прахосмукачките без торбичка. Извадете го от прахосмукачката, следвайте инструкциите от ръководството на потребителя и го измийте само с вода. Трябва да го оставите да съхне на стайна температура поне 24 часа.

Почистването на двигателя на прахосмукачката е добре да поверите в ръцете на техниците от централния сервиз на Bosch в Нюрнберг. В рамките на гаранционен срок от 24 месеца това се прави за наша сметка. След изтичане на този период важат фиксирани цени.

Ако имате други въпроси във връзка с почистването на прахосмукачки, позвънете на Обслужване на клиенти за допълнителна информация. Можете да се свържете с нас всеки работен ден на нашия сервизен номер 0700 20 817. С удоволствие ще ви помогнем.

Свържете се с нас по телефон или онлайн

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Office.BG@bshg.com

Помощта е на една крачка разстояние

Запишете си дата и час за посещение в удобно за вас време.

Сервизно обслужване

Изключително обслужване – преди и след покупката.