Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Колко перилен препарат да използвате и как да напълните чекмеджето за перилен препарат?

Колко перилен препарат да използвате

Забравете за предположенията колко перилен препарат да използвате за перфектно чисто пране.

Едни и същи въпроси при всяко пране: Какво количество перилен препарат е твърде много? Какво количество не е достатъчно за перфектно чисто пране? Колко перилен препарат трябва да използвам, за да не се губи вода или перилен препарат, но все пак да се получи идеално чисто пране? В кое отделение на пералната машина какъв перилен препарат да поставя? Къде трябва да поставя омекотителя или добавките? Колко пъти сте си задавали тези въпроси? Тук ще намерите отговорите за перфектно пране без усилия.

Колко перилен препарат да използвате

Съвети и трикове относно това, колко перилен препарат да използвате.

Досега може само да сте предполагали колко перилен препарат да използвате за перфектно чисто пране. Не се притеснявайте, това не е изненадващо! Има доста неща, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се постигнат добри резултати от прането. В задната част на бутилката с перилен препарат ще намерите инструкции относно това, колко перилен препарат да използвате за перфектно чисто пране. За да Ви дадем някои съвети, сме подготвили няколко указания.

Определянето на правилното количество перилен препарат се основава на три критерия:

How much laundry detergent to use for perfectly clean laundry.

1. Обем на прането

Обемът на прането се измерва в килограми. За по-голям обем пране обикновено е необходим повече перилен препарат, отколкото за по-малък обем. Спазвайте инструкциите в задната част на бутилката с перилен препарат. Можете да използвате капачката на бутилката за перилен препарат като устройство за дозиране. Уверете се, че сте определили правилната доза за обема пране. Като правило, перална машина с предно зареждане се нуждае от 35 ml течност за нормална степен на замърсяване при мека вода.

Колко перилен препарат да използвате за перфектно чисто пране

2. Степен на замърсяване

Дрехите с много петна или с трудно отстраняващи се петна изискват повече перилен препарат, за да станат идеално чисти, отколкото дрехите, които са носени, но не са мръсни. При някои петна може дори да се наложи да ги третирате предварително преди изпиране. Например да ги накиснете в сапун или да добавите течност за отстраняване на петна.

Съвети за отстраняване на петна

Колко перилен препарат да използвате за перфектно чисто пране

3. Твърдост на водата във Вашия район

Твърдостта на водата варира в зависимост от източника ѝ. Някои райони имат обикновено "твърда вода" с по-големи нива на варовик, а други имат по-скоро "мека вода" с ниски нива на варовик. По отношение на прането това означава, че ще е нужен повече перилен препарат, ако водата е твърда, и по-малко – ако водата е мека. Проверете също така препоръките на бутилката с перилен препарат или опаковката. За да разберете, каква е степента на твърдост на водата във Вашия район, свържете се с местния доставчик на вода или просто си купете тест ленти за твърдост на водата, за да разберете колко почистващ препарат трябва да използвате.

Спрете да се чудите как да напълните чекмеджето за перилен препарат на Вашата перална машина.

Как да напълните чекмеджето за перилен препарат на Вашата перална машина
Как да напълните чекмеджето за перилен препарат на Вашата перална машина

Пералната Ви машина има три стандартни отделения за дозиране.

Чудили ли сте се някога, защо пералната Ви машина има различни отделения за дозиране в чекмеджето за перилния препарат? Знаете ли как правилно да пълните тези отделения? Повечето перални машини с ръчно дозиране имат три различни отделения за дозиране. Едно голямо и две по-малки.

В пералните машини на Bosch едно от отделенията на чекмеджето за перилен препарат е за препарат за предварително накисване (символ I). Второто отделение е за препарат за основното пране, както и продукти за белина, препарат за премахване на котлен камък и петна (Символ II). Третото отделение с малката икона на цвете е за омекотител. Уверете се, че не сте превишили маркировката за максимален капацитет на никое от трите отделения.

i-DOS перални машини с автоматично дозиране

Отпуснете се с i-DOS

Ние разработихме i-DOS, нашата интелигентна система за дозиране, така че можете само веднъж да напълните цялата бутилка течен перилен препарат, да изберете автоматична програма и да се отпуснете. Сензорите на i-DOS автоматично измерват точното количество перилен препарат и вода, необходими за всяко зареждане, без необходимост от повторно пълнене при всяко пране. В резултат можете да спестите до 38% перилен препарат** благодарение на автоматичното прецизно дозиране, базирано на изследването на Университета в Бон относно практиките за пране на потребителите.

Научете повече за пералните машини с i-DOS

** Средно спестяване на течен перилен препарат чрез сравняване на прецизна технология на дозиране с ръчно дозиране. International Journal of Consumer Studies (Международен журнал за изследване на потребителите) 38 (2014), 265 f. Bonn University study (Проучване на университета в Бон), Автори: Anke Kruschwitz, Anja Karle, Angelika Schmitz и Rainer Stamminger

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!