Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Топ 10: Етикети, указващи нужната грижа за тъканите

Етикети, указващи нужната грижа за тъканите

Когато говорим за пране, Bosch – а не баба – знае най-добре. Сега ще погледнем десетте най-често използвани етикета и ще ви покажем как да ги разчетете правилно.

Мек и толкова удобен: бархет

Бархетът обикновено се пере в пералня и може да се суши на ниска температура в сушилня. Не го избелвайте, обаче, и го гладете на ниска температура.

Памук

Лек, проветрив, издръжлив: памук

Памукът изисква малко грижи, а е мек и удобен за носене. Той е издръжлив, така че може да се пере често и да се глади на средна температура, но не е добре да се пуска в сушилня.

Коприна

Луксозна и чувствена: коприна

Коприната може да бъде капризна за пране. Тя трябва да се глади на ниска температура, най-добре наопаки, и трябва да избягвате избелване и сушене в сушилня. Най-добрият съвет? Перете копринените дрехи внимателно, на ръка.

Вълна

Вълшебна топлина: вълна

Преди да започнете да перете вълната, погледнете етикета. Ако дрехата може да влезе в пералнята, тя трябва да се пере на хладка температура до 40° C, със специален препарат за вълна. Никога не я слагайте в сушилня и гладете на средна температура.

Джинси

Модни, универсални, издръжливи: дънки

За да издържат дънките ви максимално дълго, не трябва да ги перете прекалено често – и никога не ги слагайте в сушилнята. Ако имате място, сложете дънките да съхнат легнали. А ако наистина трябва да ги изгладите, обърнете ги наопаки и използвайте ниска температура.

Полиестер

Лесен за поддръжка и универсален: полиестер

Полиестерът се пере много лесно. Просто обърнете дрехите наопаки и избягвайте да използвате балсам, тъй като той уврежда влакната. Сушете на ниска температура.

Трикотаж

Прохладен, сух, свеж: трикотаж

Трикотажът лесно пуска бримки, така че се уверете, че всички ципове и закопчалки са затворени преди пране, за да избегнете белята. Перете на максимум 30°C и използвайте само ниска температура за сушене и гладене.

Вискоза

Мека, копринена и универсална: вискоза

Вискозата е сравнително крехка, когато е мокра. Най-добре използвайте торбичка за пране и избягвайте центрофугата. Перете вискозата на 30°C, гладете на ниска температура и никога не пускайте в сушилня.

Смесени материи

Лесно за носете: смесени материи

Смесените материи имат тенденция да се мачкат, така че пълнете пералнята само наполовина и използвайте нискооборотна центрофуга. Перете на 30° C и гладете само на ниска температура.

Дантела

Красива, обещаваща и романтична: дантела

Дантелата може да бъде изработена от различен материал, така че за нея няма универсален етикет. Колкото по-фина е дантелата, толкова повече грижа изисква. Най-добрият план? Перете на ръка. Потопете я в хладка вода с малко препарат, оставете да се накисне, изплакнете със студена вода.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!