Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Стъпка по стъпка: Блестящи начини да използвате пералнята си по-ефикасно

Стъпка по стъпка: Блестящи начини да използвате пералнята си по-ефикасно

Ако режийните ви сметки растат, можете да намалите консумацията на вода и ток, а също и да започнете да пестите време, като си създадете навика да използвате пералнята си по по-ефикасен начин. Ето нашите четири топ съвета за начало.

Използвайте правилните температурни настройки

Използвайте правилните температурни настройки

Прането на дрехите на по-висока температура изисква допълнителна енергия за нагряване на водата. Така че студената вода е не само най-нежната опция, а може да бъде и най-рентабилна и екологична.

Можете дори да купувате препарати, разработени за оптимални резултати със студена вода. А влакна като вълна, коприна и синтетика или спортните дрехи обикновено трябва да се перат на 30° C или по-малко.

Все пак студените програми не са подходящи за всички видове дрехи. Бебешките дрехи, например, спалното бельо и хавлиените кърпи винаги трябва да се перат на 60° C, за да се гарантира най-хигиеничен резултат.

Освен това, за да поддържате продължителността на живота на вашия уред, е важно да използвате програма на 90° C с универсален препарат поне веднъж месечно. Така ще отстраните евентуално натрупване на мазнини и ще избегнете образуването на бионалеп. В случай, че пералнята ви има специална програма за почистване на барабана или грижа за машината, моля, използвайте я редовно! Уред, който пере дрехите само със студени програми, е и по-склонен към повреди след първата година.

Използвайте правилния обем и доза

Използвайте правилния обем и доза

Вашата пералня Bosch автоматично отчита обема на прането и наглася необходимото количество вода и електричество. Независимо от това, моля, отчитайте препоръчителния обем за отделните програми: Смесената програма например е предвидена за обем от 3,5 кг. Просто погледнете ръководството си за повече подробности за другите програми.

Знаехте ли, че автоматичните програми на вашата пералня Bosch ще разпознаят вида на материите и степента на замърсяване? След това те автоматично ще изберат оптималното ниво на водата и вида пране – всеки път, напълно автоматично.

Друго, което може да не ви е хрумвало, е количеството препарат, който използвате. Ако сложите повече, вашата машина ще трябва да използва повече ток и вода, за да изплакне прането; ако сложите по-малко, дрехите ви няма да се изперат. Bosch предлага гама перални с нашата система за автоматично дозиране i-DOS, която определя и отделя правилното количество препарат за всяко пране, като по този начин пести време, енергия, препарат и вода.

Най-важното е точният момент

Най-важното е точният момент

Набутвате ли прането в началото или в края на деня си? Вашето време е ценно, затова пералните Bosch имат програма с отложен старт, която ви позволява да отложите началото на прането си до 24 часа.

Нагласете я за пране сутринта или вечерта и когато се събудите или пристигнете вкъщи, ще заварите пералнята пълна с току-що изпраните дрехи. Някои от нашите машини имат дори функция Home Connect – смарт връзка, която ви позволява да стартирате прането дистанционно. Всичко това означава, че можете да се сбогувате с ранното ставане, губенето на време и миризмата на застояли дрехи.

Поддържайте пералната си чиста

Поддържайте пералната си чиста

С времето в пералнята ви ще се наслоят мръсотия, плесен и лепкави налепи. Ако не бъдат отстранени, те ще започнат да пречат на уреда ви да функционира максимално ефикасно, а може дори да проникнат в прането ви. А ако прането не става по-чисто, за каква ефикасност можем да говорим!

За да отстранявате мръсните налепи, трябва да почиствате пералната си поне веднъж месечно. Просто пуснете празната пералня на 90° C, като използвате препарата на Bosch за перални машини.

Много перални Bosch имат програма за почистване на барабана или грижа за машината, създадена, за да поддържа свежестта навсякъде – просто следвайте инструкциите в ръководството за употреба.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!