Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Като професионалист: Всичко, което трябва да знаете за праха за пране, течните препарати и омекотителите

Като професионалист: Всичко, което трябва да знаете за праха за пране, течните препарати и омекотителите

Уверяваме ви, че вашата пералня Bosch винаги ще свърши работата както трябва. Но това, което слагате в пералнята заедно с дрехите, ще окаже влияние върху крайния резултат – затова ето какво трябва да знаете за праха за пране, течните препарати и омекотителите.

Течния препарат срещу омекотителя

Течния препарат срещу омекотителя

В един обикновен ден вашите дрехи могат да поемат пот, кожни клетки, частици храна, мръсотия, коса и др. Течният препарат помага за отстраняването на всичко това.

Омекотителите, от друга страна, омекотяват и освежават материите – като ги правят по-малко груби и дразнещи кожата. Те също спомагат за намаляване на намачкването и превръщат гладенето в песен.

Тъй като те влияят на способността на материите да поемат вода, всички изделия, чиято функция е да попиват вода, като хавлиени кърпи, трябва да се обработват внимателно. Особено важно е да не използвате омекотител за бързосъхнещи спортни дрехи, тъй като той може да разруши влакната, които задържат потта.

Други примери за неща, които не трябва да обработвате с омекотител, са кърпи за съдове, микрофибърни кърпи, вълна и синтетични материи.

Прах за пране срещу течен препарат

И двата съдържат същите активни съставки, тогава кога и защо трябва да предпочетете единия пред другия? Ето фактите.

Прах за пране

Прах за пране

– има по-дълъг срок на годност, по-евтин е от съответния течен вариант и често е по-екологично опакован.

Най-общо различаваме прах за цветно пране без избелваща съставка и универсален прах с избелваща съставка, който е идеален, за да поддържа белите ви дрехи наистина бели, а прането ви хигиенично чисто. Използвайте праховете без избелваща съставка, когато перете цветното пране, за да се радвате на наситени цветове дълго време.

Ако използвате прекалено много, обаче, може да остави слой върху дрехите ви. Освен това не е подходящ за екологично пране със студена вода.

Течен препарат

Течен препарат

– много е нежен към дрехите ви. Тъй като се разтваря по-бързо, няма да остави лепкав налеп – а тъй като е подходящ за екологично пране, можете дори да го използвате за предварителна обработка на петна. Добре е да сложите препарата, точно преди да пъхнете дрехите в пералната и не ги оставяйте да киснат прекалено дълго.

Макар течният препарат да убива по-малко бактерии от праха за пране, и двата са ефективни почистващи средства, така че в края на краищата решавате вие.

Върховно почистване

Върховно почистване

Когато работите с нискотемпературни програми и течен препарат, използвайте функцията "Хигиенично изплакване" (Hygiene Rinse), за да получите най-добрия резултат – особено при дрехи, които имат нужда от дълбоко почистване, като спортни и бебешки дрехи.

Прекият ви път към перфектни резултати

Открийте тук бърз преглед как да изпирате прането перфектно и надеждно.

Бяло Цветно Тъмно Дрехи за спорт
Бяло
Цветно
Тъмно
Дрехи за спорт
Прах за пране с избелваща съставка
Прах за пране без избелваща съставка
Течен препарат
Омекотител
"Хигиенично изплакване" (Hygiene Rinse)
MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!