Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Как да сервираме най-хубавия великденски брънч

Великденско меню на маса с хора

Що се отнася до празнуването на Великден, вкусните великденски ястия и масата с гостите очевидно са от ключово значение, но истинската великденска трапеза е непълна без ярки цветове и декорация. Покривка в пастелни цветове, украсена с порцеланови зайчета, великденски яйца в поразителни цветове и свежи цветя, ще създадат атмосферата. Едва след това масата е готова да се напълни с обилни количества храна и най-фината посуда, подходяща за празничното настроение. Има ли по-добър начин да посрещнем пролетта?

Със съветите по-долу ще ви покажем как да планирате най-красивия великденски брънч с нови рецепти и традиции от цял свят и някои съвети за оформяне и подреждане на перфектната великденска маса.

Великденският стил: модерен, традиционен или комбинация от международни вибрации?

Великденска рецепта с яйца и боядисани яйца

От векове, във всички култури, яйцата символизират щастие, просперитет, плодородие и здраве. И така, тъй като ние приветстваме пролетта след дългата зима, великденските яйца, боядисани в ярки цветове и скрити или поставени в храсти или гнезда, представляват този нов живот и нов сезон за мнозина по света.

Разбира се, традициите са важни, но не е лошо да освежите нещата, като добавите някои международни обичаи за Великден. В Полша например декорирането на великденски яйца е ритуал, който датира от дълго време. Сложните шарки се рисуват с игла и горещ восък, след което яйцата се потапят в различно оцветени бои, за да се разкрият восъчните дизайни. В миналото полските великденски яйца не са се използвали само за украса, но и за изпращане на съобщения. Всички можем да сме сигурни какво послание са предназначени да предадат великденски яйца, изрисувани изцяло със сърца.

Великденска рецепта с яйца и пресен хляб от тостер на Bosch

В Германия, както и във Великобритания, ярко оцветените яйца се сбогуват с мрачната, тъмна зима. Като символ на плодородието цветните яйца са героят на празничната трапеза - независимо дали са яркозелени или тъмночервени, с точки или на ивици. Декоративни миниатюри на зайчета и пилета също украсяват великденските маси. Британците често приготвят сложни печива за Великден и влагат много време, сърце и душа в декорирането на домовете си. Традиционно се сервира чай със всяка великденска закуска или брънч, а през целия Великденски период се ядат много шоколадови яйца.

Швеция също харесва цветните си декорации. Празничните маси са украсени с истински яйца, порцеланови зайци и пилета. В шведските домове покривките и лалетата с ярко жълт цвят са често срещана гледка през целия Великден, както и нещо, наречено påskris - брезови клонки, украсени с цветни пера и поставени до великденските яйца. Те служат като благословия, носят здраве и гонят лошите духове.

В много части на света хората са склонни да разчитат на традиционните декорации за Великден, въпреки че обичаите често се преосмислят. По този начин съвременните цветови комбинации, минималистични форми и аксесоари са склонни да се смесват със старите традиции. Дървените фигурки са заменени от порцеланови, докато златните акценти добавят модерна нотка. В следващия раздел ще ви разкажем как да организирате безгрижен великденски брънч. Независимо дали предпочитате класически или модерен стил, тук има по нещо за всеки.

5 Стъпки към перфектния великденски брънч.

За да се сбогуваме със зимата и да запазим спокойствие, създадохме ръководство за перфектния великденски брънч. От храната до декорациите, ние сме тук, за да помогнем с всичко.

1. Основни идеи
Първото нещо, което трябва да направите, е да очертаете някои основи неща. Колко гости очаквате? Като общо правило, повече гости често могат да означават повече планиране. Най-добре е да направите списък с поръчки и да напишете списък за пазаруване, преди да тръгнете на път. Изпратете RSVP, планирайте всички напомняния на календара и винаги записвайте всичко!

2. Великденското меню
Нито едно празненство не преминава без храна и Великден не е изключение. Винаги е добра идея да планирате менюто по-рано. Можете да поемете по по-класическия сладко-солен маршрут или да планирате тема, като специфично великденско меню от конкретна държава. Добре е да имате предвид всякакви ограничения на храна, които гостите ви могат да имат, за да можете да планирате вегански, вегетариански или безглутенови великденски ястия и да се уверите, че за всеки има нещо на масата. Отнема ли ви много време да приготвите ястията? Тогава е най-добре да се подготвите един ден предварително и да си спестите стреса в последния момент. Нашите препоръки за великденското меню могат да бъдат намерени тук.

Съставки за морковена торта

Разбира се, за да запълните масата с различни и интересни великденски ястия, може да се нуждаете от помощ. За готвенето на няколко ястия едновременно имаме уреди, които спестяват време и могат да ви помогнат на всяка крачка. Например можете да използвате кухненски роботи Bosch MUM, за да замесите тесто за великденски бисквитки или хляб, докато пюрирате супа с ръчния пасатор MaxoMixx. Тостерът на Boschе идеален за сервиране на топъл, препечен хляб точно на масата, докато кафеварката и чайникът осигуряват голямо количество чай и кафе, за да развеселят всички, след като се нахранят. Жажда за нещо освежаващо? Вземете някои от любимите си плодове и оставете блендерът VitaPower да свърши останалото. Насладете се на енергизиращо смути след всички сладки и солени грехове, които сте имали (или имате) за Великден.

Великденска маса с красива великденска украса

3. Естетиката
Сега е време за декорация. Първо, вземете решение за естетическия или общия вид на масата, която искате да създадете. Искате ли да е модерно или малко по-традиционно? Това ще ви помогне да уточните вида на декорациите. Следва цветовата схема. Искате ли да бъде с минималистични или с живи цветове? Предпочитате ленена покривка с елегантни сребърни прибори или по-мека пастелна покривка с бял порцелан? За изключителен великденски брънч определено трябва да започнете с ясна визия за вашата великденска трапеза.

4. Акцентите
Когато започнете да оформяте вашата великденска маса, е време да разгледате по-фините детайли, разположение и аксесоари. Някои класически идеи са поставяне на цветни яйца в малки гнезда на масата или дори можете да ги закачите на påskris, който гарантирано ще бъде акцент на масата. Свежи лалета или клонки от черешови дървета могат да добавят пролетно докосване. Следват малките, за предпочитане домашно приготвени великденски подаръци или закуски, пръстени за салфетки и други украшения за великденската маса като пера.

Златното не е остаряло. Когато се придържате към по-минималистична, модерна тема, златният спрей е най-добрият ви приятел. Великденски яйца, клончета от евкалипт, фигурки на зайчета и до каквото още можете да се докопате - просто напръскайте за нов поглед върху старата украса!

5. Забавлението
Семейството не се събира на брънч само за храната или трапезата, разбира се, това е също толкова и за хората. След като масата е подредена, готвенето е в ход и кухненските уреди на Bosch до вас поемат част от работата, е време да се отдръпнете и да си прекарате добре с приятелите и семейството си. С цветни великденски яйца, полски восъчни яйца или шведски påskris, надяваме се, че сме ви вдъхновили с няколко идеи за създаване на перфектното великденско меню и декорации. Честит Великден, Wesołego Alleluja, и Glad Påsk!

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.