Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Вярно или невярно: Какво да слагаме в съдомиялната машина и какво не.

Митове за миенето на съдове

Дърво, мед, накрайник за душ– чудили ли сте се някога какво може да слагате в съдомиялната машина и какво е по-добре да миете на ръка? Намерете правилния отговор.

Може да пропуснете предварителното накисване.

КУХНЕНСКИ ФИЛТРИ ЗА ОТРАБОТЕН ВЪЗДУХ ИЛИ ДЪРВО

Кухненските филтри за отработен въздух са много подходящи за миене в уреда ви, така че кажете сбогом на досадното търкане и миене на ръка. От друга страна по хигиенични причини е по-добре да миете дървените прибори на ръка. Когато го намокрите, дървото се издува и пукнатините се затварят. Отварят се отново, когато дървото изсъхне и всички бактерии отвътре излизат на повърхността.

Миенето на приборите в съдомиялната машина им причинява ръжда.

НАКРАЙНИК ЗА ДУШ ИЛИ НОЖОВЕ

Може да си спестите търкането на ръка на котления камък от накрайника на душа. Периодично отвъртайте накрайника и го слагайте да се мие в съдомиялната машина. И обратното, острите ножове трябва да се мият на ръка, защото дори и едно пускане в съдомиялната машина може да увреди острието.

Цената на препарата не е от значение.

ПЛАСТМАСОВИ ИГРАЧКИ ИЛИ КРИСТАЛНИ ЧАШИ

Ако играчките нямат батерии, може спокойно да ги слагате в съдомиялната машина за хигиенично измиване. По-добре мийте скъпите кристални чаши на ръка, защото таблетките от типа „всичко в едно“ или солта могат да наранят повърхността им и да предизвикат корозия на стъклото.

Миенето на ръка е по-щадящо за околната среда.

МЕД ИЛИ ПОСТАВКА ЗА ЧЕТКИ ЗА ЗЪБИ

Медените прибори се нуждаят от специална грижа и затова трябва да се почистват на ръка – процесите на окисляване вътре в съдомиялната машина могат да ги направят черни. От друга страна поставката за четки за зъби спокойно може да се мие и да се поддържа в хигиенично състояние, ако периодично я поставяте за миене в съдомиялната машина.

Тиганите и големите тенджери могат да се слагат в съдомиялната машина.

КАПАЧКИ ИЛИ ТИГАНИ С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ

Звучи странно, но капачките са подходящи за миене в съдомиялната машина. Знаете ли, че има специални поставки за капачки? Просто ги сложете върху горната кошница и пуснете програма с ниска температура. За разлика от капачките тиганите с незалепващо покритие не бива да се слагат в съдомиялната машина. Солта, препаратът за миене или налягането на водата могат да наранят покритието и да го превърнат от незалепващо в залепващо.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!