Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Като професионалистите: таблетки, течен или прахообразен препарат?

Таблетки, течен или прахообразен препарат?

Съдомиялната машина е незаменим помощник, когато става дума за чистене. Но има един въпрос, който все пак стои: какъв препарат да използвате? Ще ви представим накратко разликите, за да вземете решение по-лесно.

Таблетки: висока ефективност, безспорно удобство

Таблетки: висока ефективност, безспорно удобство

Ако сте безгрижни и обичате удобствата, заложете на таблетки тип „всичко в едно“, тъй като те съдържат сол, препарат за изплакване и препарат за измиване. Всичко, което трябва да направите, е да поставяте по една таблетка при всяко пускане на съдомиялната машина в отделението за препарат – и да забравяте за дозирането. Не купувайте най-евтините таблетки, защото може да предизвикат корозия на стъклото или пък да не се разтварят добре. Bosch препоръчва Finish, изключително ефикасни, висококачествени таблетки.

Течен препарат: евтин, но не напълно задоволителен

Течен препарат: евтин, но не напълно задоволителен

Течните препарати са доста по-евтини от таблетките, освен това точно и лесно се дозират в отделението за препарат. За да постигнете отлични резултати при миене обаче, трябва да комбинирате течния препарат със сол и препарат за изплакване. За съжаление течните препарати са по-неефективни в сравнение с таблетките и прахообразните препарати, а повечето от тях замърсяват околната среда, тъй като съдържат по-голямо количество повърхностноактивни вещества.

Прахообразен препарат: икономичното решение

Прахообразен препарат: икономичното решение

Много евтина и ефикасна алтернатива за идеално чисти съдове е прахообразният препарат. Той се разтваря лесно и може да се дозира точно, като количеството се съобразява със съдовете в машината. И разбира се, колкото по-малко прах използвате, толкова повече предпазвате околната среда, а цикълът на измиване ви излиза по-евтино. Прахът също трябва да се съчетава със сол и препарат за изплакване, за да се постигнат наистина задоволителни резултати.

Какво да правя: препаратът за миене е свършил? Действайте като професионалист.

Какво да правя: препаратът за миене е свършил? Действайте като професионалист.

Случвало се е на всички ни: след дълъг ден съдомиялната е пълна с мръсни съдове, готова за пускане. Посягаме към опаковката с препарат и осъзнаваме, че е празна! Вместо да миете на ръка, направете следното: този път пуснете съдомиялната без препарат на програма с висока температура и колкото и да не ви се вярва, съдовете ще бъдат чисти. Внимание: за да постигнете резултат, съдовете трябва да са слабо замърсени и трябва да изберете пълен цикъл с гореща вода – не пречи да опитате, нали? Не използвайте обикновен препарат за миене на съдове на ръка – съществува риск от образуване на много пяна.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!