Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Съвети за удължаване на жизнения цикъл на съдомиялната машина

Може да звучи странно, но уредът, който се грижи за чистотата на съдовете ви, също трябва да се почиства от време на време. Предлагаме ви няколко съвета за поддържане на вашата съдомиялна машина – за да сте спокойни, че съдовете ви ще бъдат винаги безупречно чисти.

Правилните продукти за почистване

Правилните продукти за почистване

Твърдостта на водата е факторът, който най-много влияе на жизнения цикъл на вашата съдомиялна машина. За съжаление няма „универсална“ твърдост на водата, тъй като тя зависи от скалните образувания в различните региони. За да удължите живота на уреда, е важно да знаете каква е степента на твърдост на водата в дома ви и да използвате редовно препарат за отстраняване на котлен камък с максимално ефективно действие. Запознайте се с нашите продукти - например тест ленти за твърдост на водата или препарати за отстраняване на котлен камък и вижте колко лесни могат да бъдат почистването и поддръжката.

Почистване на рамената за разпръскване

Почистване на рамената за разпръскване

Ако съдомиялната машина не мие добре или не функционира правилно, вероятно рамената за разпръскване са запушени и трябва да се почистят. Рамената за разпръскване на Bosch се свалят много лесно – отвийте горното рамо за разпръскване, а след това извадете и долното. Използвайте гореща вода и сапун, за да ги почистите. Лесно може да отстраните упоритите остатъци от храна или котлен камък, като внимателно почистите отворите с клечка за зъби. След това ги върнете на място.

Отстраняване на котлен камък по правилния начин

Отстраняване на котлен камък по правилния начин

Живеете ли в регион с твърда вода? Ако да, значи има опасност по уреда ви да се натрупва доста котлен камък. Редовното отстраняване на котлен камък от съдомиялната машина удължава живота й и гарантира отлични резултати при ползване. Процедурата е изключително лесна: пуснете съдомиялната машина без съдове и препарат за около половин час на програма с гореща вода. След това отворете вратата внимателно (пазете се от горещата пара!), напръскайте с препарата за отстраняване на котлен камък и пуснете отново уреда. Този процес трябва да се повтаря веднъж годишно – препоръчително е да използвате препарат за отстраняване на котлен камък на Bosch.

Процедура за почистване

Процедура за почистване

Забелязвате ли петна по стъклените чаши, а помътняване на приборите за хранене? Това е знак – време е да почистите съдомиялната машина. За да почистите съдомиялната машина от остатъци от мазнина, се придържайте към следната процедура за почистване: използвайте програма с гореща вода на всеки 5–10 пускания и добавяйте продукт за почистване на съдомиялни машини вместо обикновен препарат. Препоръчваме препарат на Bosch за почистване на съдомиялни машини, тъй като съдържа съставки за ефективна борба с всякакви остатъци от мазнина, нишесте и протеини.

Миризми и мухъл

Миризми и мухъл

Съдомиялната машина може да мирише по няколко причини. Проверихте ли филтъра? Може да има остатъци от храна, в които да се развиват бактерии и мухъл и от тях да се излъчва неприятната миризма. Измийте филтъра с вода и сапун. Преди следващото миене го поръсете със сода за хляб. За допълнителна защита от миризми поставете половин лимон в кошницата за прибори, след това използвайте програма с гореща вода, за да кажете сбогом на лошите миризми.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!