Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Като професионалистите: Митове за миенето на съдове

Много легенди се носят за съдомиялните машини.

Тук искаме да ги обсъдим с вас. Прочетете и разберете каква е истината.

1. Може да пропуснете предварителното накисване.

Да! Предварителното накисване е неефективно и е загуба на енергия, вода и време. Отстранете остатъците от храна от чинията с помощта на вилица. Съдомиялната машина ще се погрижи за всичко останало.

2. Миенето на ръка е по-щадящо за околната среда.

Не, не е. В действителност използването на съдомиялната машина пести до 81% вода и до 72% енергия* в сравнение с миенето на съдове на ръка – при положение, разбира се, че пускате съдомиялната машина напълно заредена.

3. Миенето на приборите в съдомиялната машина им причинява ръжда.

Това всъщност не е така. По приборите ви не се появява ръжда. Това е явление, което се нарича фалшива ръжда – процес на окисляване, който възниква между нееднакви метали в комбинация с влажност. Когато поставите в съдомиялната машина съдове, които не са от неръждаема стомана, заедно с белачката за картофи, наследство от баба ви, тази ръжда избива по приборите по време на миене. Опитайте се да се избегнете това: измийте белачката на баба ви за картофи на ръка ИЛИ поставете парче тънко алуминиево фолио в кошницата за прибори – то ще „улови“ ръждата.

4. Тиганите и големите тенджери могат да се слагат в съдомиялната машина..

Да, точно така. Поставете подходящите за съдомиялната машина тенджери и тигани по краищата на долната кошница, като ги завъртите надолу или към страничните стени на съдомиялната машина, за да не блокирате рамената за разпръскване. По този начин всичките ви съдове ще бъдат измити безупречно.

5. Цената на препарата не е от значение.

И да, и не. Не винаги цената е от значение, по-скоро е важно качеството на продукта. В дългосрочен план продуктите с ниско качество могат да обезцветят приборите ви и да им придадат неприятен кафеникав цвят. Това се държи на остатъците от луга, която понякога съдържат евтините и нискокачествени продукти. За да поддържате приборите си в безупречно състояние, ви препоръчваме да използвате висококачествения препарат за миене Finish.

*При използване на програма Eco, температура на водата 50°C, в сравнение с миенето на ръка на съдовете, достатъчни за едно пълно зареждане на машината; стойностите се различават според модела и марката.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!