Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Топ 5: Съвети и идеи за самоподдръжка

Съвети и идеи за самоподдръжка

Лесни решения на дребни проблеми.

Нашите уреди са подложени на различни тестове, които гарантират изключителното им качество. Ако уредът ви не дава очакваните резултати или трябва да се подмени някоя част, не се тревожете, в повечето случаи проблемът се установява лесно и можете сами да го отстраните.

Как да смените крушката на лампата във фурната.

Как да смените крушката на лампата във фурната.

Ако трябва да смените крушката на лампата във фурната, трябва да изключите и фурната, и лампата, и да ги оставите да се охладят. Не забравяйте да изключите захранването от главния предпазител. Освободете скобата на капака и извадете крушката с помощта на кърпа. Поставете нова крушка и върнете скобата на капака обратно на място. Включете захранването от главния предпазител.

Как да смените филтъра с активен въглен на аспиратора.

Как да смените филтъра с активен въглен на аспиратора.

Ако аспираторът използва комплект за рециркулация, филтърът с активен въглен трябва да се сменя периодично. Периодичността зависи от това колко често използвате аспиратора, но все пак е добре да го проверявате на всеки шест месеца. Започнете, като внимателно отстраните капака, за да стигнете до филтъра. Има две малки винтчета, които държат капака на място. Повдигнете капака внимателно, за да го отделите от винтчетата. Извадете филтъра с активен въглен и поставете нов на негово място. Винаги използвайте оригинални филтри. Поставете капака на място и го застопорете с помощта на винтчетата.

Аспираторът ви не е толкова тих, колкото очаквате?

Аспираторът ви не е толкова тих, колкото очаквате?

Казвате, че аспираторът ви издава шум по време на работа? Имайте предвид, че е нормално аспираторът да издава шум, който се дължи на вибрацията и движението на въздуха. Появата на по-силен шум може да е индикация за това, че въздуховодът е твърде голям или твърде малък – проверете указанията за монтаж, за да се уверите, че въздуховодът е с подходящ размер. Проверете дали не е нужно да стегнете винтовете.

аспираторът издава шум, дори когато е изключен

Аспираторът ви издава шум, дори когато е изключен?

Казвате, че чувате шум, когато аспираторът е изключен? Понякога обратният клапан от външната страна на вентилаторния отвор се движи с вятъра. Това е нормално и не бива да се тревожите – всичко е наред с аспиратора ви.

Моторът на вентилатора на аспиратора не работи?

Моторът на вентилатора на аспиратора не работи?

Проверете дали има адекватно електрозахранване и дали електрическите кабели са свързани правилно, като следвате указанията от ръководството за монтиране.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!