Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Като професионалистите: Как да използвате майсторски собствената си фурна

Как да използвате майсторски собствената си фурна

Обичате да печете, но все още имате някои въпроси като: Каква точно е разликата между горния и долния нагревател и какво е значението на температурата във фурната? Как да разбера кога сладкишът ми е готов? Ето отговори на някои от въпросите, които винаги сте си задавали относно фурната.

Отгоре или отдолу? Това е въпросът.
Отгоре или отдолу? Това е въпросът.
Отгоре или отдолу? Това е въпросът.

Отгоре или отдолу? Това е въпросът.

В традиционните фурни топлината се генерира от нагряващите елементи в горната и долната част на фурната. В зависимост от фурната топлината отгоре и отдолу може да се регулира отделно. Повечето фурни в днешно време разполагат с циркулация на въздуха и нагреватели отдолу и отгоре, както и опции за различни комбинации между тях.

Вентилатор за горещ въздух.

Вентилатор за горещ въздух.

В режим на горещ въздух топлината се разпределя равномерно и достига до всички части на храната, защото вентилаторът се върти постоянно във вътрешността на фурната. Циркулиращият въздух е идеален за печене на няколко пици едновременно. Но бъдете внимателни: при този режим ястията изсъхват много по-бързо.

Магическото число 20

Магическото число 20.

Понякога в рецептите са отбелязани само температурите за готвене с нагряване отгоре/отдолу или с циркулиращ въздух. Имаме решение за вас: като намалите с 20°C температурата за готвене отгоре/отдолу, ще получите приблизителната подходяща температура за фурна с циркулация на въздуха. Например 200°C за нагряване отгоре/отдолу се превръщат в 180°C при фурна с циркулация на въздуха.

Подходящата температура за всяко тесто.

Подходящата температура за всяко тесто.

При печене всяко тесто се нуждае от малко по-различно време и малко по-различна температура. Сладкишите с по-висока форма, например кекс, изискват повече време отколкото например бисквитите. За повече и по-подробни съвети прегледайте ръководството за употреба на вашата фурна. А знаете ли, че тестото ви може да втаса по-бързо във фурната? Настройката за размразяване е най-подходяща за този случай, защото температурата не е много висока и създава добри условия за втасване.

И накрая някои допълнителни съвети за перфектния сладкиш.

И накрая някои допълнителни съвети за перфектния сладкиш.

  • Поставете тавата за печене на правилното място. В ръководството за употреба има подробни съвети кое къде е подходящо да поставяте.
  • Когато не сте сигурни дали сладкишът ви е идеално изпечен, използвайте клечка за зъби, за да разберете дали е готов. Поставете клечката в тестото и я извадете. Ако по клечката остава тесто, значи сладкишът все още не е готов за вадене.
  • Залепват ли бисквитите ви върху хартията за печене? С помощта на готварска четка намажете хартията за печене със студена вода. След това би трябвало да можете внимателно да ги отлепите.
  • Благодарение на сензора PerfectBake във фурните от серия 8 на Bosch влагата се следи постоянно, а температурата се регулира автоматично за отлични резултати при печене.
MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!