Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Като професионалистите: съвети за първите 100 дни с вашата фурна

Първите 100 дни с вашата фурна

Перфектни резултати от самото начало: използвайте максимално ефективно вашата фурна.

Животът има по-добър вкус с новата ви фурна от Bosch. Когато проектираме фурни, винаги имаме предвид вашите нужди и ежедневието ви. За отлични резултати от самото начало вижте няколко полезни съвета за фурната.

Преди употреба за първи път

Преди употреба за първи път.

Независимо от модела или типа фурна, преди да ползвате уреда за първи път, трябва да измиете отделението за готвене и аксесоарите. Преди да нагреете фурната, избършете гладките повърхности в отделението за готвене с мека, влажна кърпа. Почистете внимателно аксесоарите, като използвате сапунен разтвор и гъба за съдове или мека четка. За да отстраните миризмата на нов уред, нагрейте фурната, докато е празна и със затворена врата. Прегледайте ръководството за подробни инструкции.

Почистване и грижа за фурната.

Почистване и грижа за фурната.

С добра грижа и редовно почистване фурната ви ще запази вида и функциите си за много дълго време. Затова е от изключителна важност да я почиствате редовно и да се грижите добре за повърхностите. Вижте съветите за грижа и почистване в ръководството на фурната и използвайте само препоръчаните препарати и прибори. Независимо от типа на фурната, се опитайте да я поддържате чиста и отстранявайте незабавно всякакви замърсявания, за да не се образуват натрупвания от мръсотия.

Почиствайте вътрешността на фурната след всяка употреба, за да не се запичат замърсяванията. Не използвайте агресивни химикали. Ако фурната ви разполага с функцията EcoClean, не използвайте груби гъби. Винаги отстранявайте незабавно петна от котлен камък, мазнини, нишесте и албумин (напр. яйчен белтък). Използвайте подходящи съдове за печене във фурната.

Съвети за печене в новата фурна

Съвети за печене в новата фурна.

Преди да започнете да печете в новата фурна, трябва да се запознаете с температурните настройки и функциите за печене на вашия модел фурна. Освен специфичните инструкции за вашия модел, спазвайте следните съвети за отлични резултати при печене: винаги нагрявайте предварително фурната, докато подготвяте ястието, не задавайте твърде висока температура в опит да съкратите времето за нагряване. След като фурната ви се нагрее, поставете ястието максимално бързо, за да не губите от топлината и да не пада температурата във фурната. Използвайте стъклото на фурната, за да следите ястието, вместо често да отваряте вратата и да губите топлина и енергия. Използвайте таймер, за да следите продължителността на готвене. Ако се налага да отворите вратата на фурната, направете го максимално за кратко, за да не пада температурата.

Съвети за готвене в новата фурна.

Съвети за готвене в новата фурна.

Имайте предвид, че освен времето за готвене и настройките на температурата за конкретното ястие, резултатите от готвенето зависят от качеството на продуктите и размера и типа на съда за печене. За оптимални резултати при готвене използвайте качествени хранителни продукти и само охладено месо. Замразената храна трябва да се готви директно от фризера. Препоръчваме да се използват тъмни метални съдове за печене, защото тъмните съдове поглъщат по-добре топлината и тя се излъчва по-добре от повърхността. Препоръчваме да се използват само оригинални аксесоари, предназначени за новата ви фурна. Те са предназначени за отделението за готвене и работните режими на фурната.

Към аксесоарите

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!