Skip to content
Домакински уреди
MyBosch

Топ 5: Съвети за поддържане на фурната чиста

Поддържане на фурната чиста

Когато става дума за почистване на фурната, имате много опции.

Може да се окаже доста трудно да поддържате фурната чиста. Най-добрият и логичен съвет за поддържане на фурната чиста е да отстранявате петната незабавно след като се появят. Но има още много полезни съвети и функции за почистване на фурната, които ви помагат да пестите време и усилия.

Покривайте!

Покривайте!

Може би най-лесният съвет за поддържане на фурната чиста е като избягвате да я цапате. Ако готвите нещо, което може да пръска, докато се пече във фурната, използвайте капак, за да покриете храната. По този начин вътрешността на фурната ще остане чиста, докато готвите.

Извадете торбата с магиите

Извадете торбата с магиите.

Пликовете за печене не само позволяват на въздуха да циркулира около месото и помагат да се изпече равномерно, като запазва влагата си, но и предпазват фурната от замърсяване. Използването на пликове за печене е много полезно: те съкращават времето за готвене, както и времето за чистене на фурната.

Натиснете правилния бутон

Натиснете правилния бутон.

Ако фурната ви има функция за почистване с пиролиза, тя ще отстрани пръските и петната и ще ви спести чистенето. Интелигентната функция за самопочистване с пиролиза нагрява фурната до 480°C. При тази температура всички замърсявания вътре във фурната се превръщат в пепел, която вие трябва да избършете, след като фурната се охлади. По този начин фурната е отново чиста само с докосване на един бутон.

Кажете сбогом на изгорелите остатъци от храна по тавите.

Кажете сбогом на изгорелите остатъци от храна по тавите.

Кой не се е борил с остатъци от изгоряла храна по тавата за печене? С нашите нови, лесни за почистване тави за печене не ви трябва хартия за печене или масло за намазване на тавата, защото те са изработени от специално незалепващо покритие. А благодарение на компактния си размер те са подходящи за миене в мивката или в съдомиялната машина. Сложете тавата да се измие в съдомиялната машина, за да ви остане повече време за други неща.

Използвайте ефикасни, но меки препарати за почистване.

Използвайте ефикасни, но меки препарати за почистване.

Обикновените препарати не са много ефикасни за почистване на фурната, защото не са предназначени за разграждане на мазнините и отстраняване на изгорелите остатъци. За да избегнете ненужното търкане, използвайте почистващ гел спрей на Bosch за вътрешността на фурната. И тъй като е почти без мирис, ястията ви няма да пострадат от миризмата на течния препарат. Почистващият гел на Bosch е идеален за по-интензивно чистене и отстраняване на упорити замърсявания: просто нанесете върху охладените вътрешни стени на фурната и оставате да действа поне два часа. За отстраняване на остатъците използвайте влажна кърпа и избършете внимателно вътрешността на фурната.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!